— Jeg tenkte ikke at det kunne være farlig, men jeg visste at det ikke var riktig, sa 28-åringen.

Hun er tiltalt for å ha drept datteren sin i oktober 2010 ved å holde hodet hennes under vann i en bøtte. En 35 år gammel brite er tiltalt for medvirkning til drap og mishandling ved å instruere kvinnen på videolink fra England.

- Ikke farlig

— Han forsikret meg at det ikke var farlig, at han hadde brukt disse metodene før. Han sa at så små barn hadde en slags refleks, og at så lenge beina sprellet var det ingen fare, forklarte kvinnen.

Hun sa at hun i ettertid skulle ønske hun hadde tenkt at det var risikabelt.

— Men jeg tenkte bare på at jeg ville bli ferdig, så jeg kunne legge henne, forklarte 28-åringen. Hun forklarte at hun hadde brukt denne straffemetoden mot datteren flere ganger.

Brøt sammen

Retten måtte ta en pause da kvinnen brøt sammen i gråt da hun skulle gå inn på detaljer om hva som skjedde om kvelden 3. oktober 2010. Ifølge tiltalen var det da datteren ble senket to ganger ned i en bøtte fylt med vann. Hun døde kvelden etter.

28-åringen erkjenner straffskyld for mishandlingen, men ikke for forsettlig drap, som tiltalen lyder på. Kvinnen har forklart at det aldri var meningen å drepe barnet, kun disiplinere henne.

Briten nekter straffskyld for medvirkning både til drapet og mishandlingen.