Hver dag oppstår et nytt smitte­utbrudd i Norge. Da går alarmen her.

Aftenposten har spurt alle norske kommuner hva de mener er den største utfordringen når smitte oppstår. Søk og finn din kommune.

Publisert Publisert

Uansett hvor i landet alarmen går, blir det hektisk her. I det ene øyeblikket sitter FHIs smittejegere i møte. I det neste må de hjelpe til med å slukke en koronabrann. Foto: Olav Olsen

icon
Denne artikkelen er 33 dager gammel Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt livesenter for siste nytt om korona-utbruddet. -> Gå til livesenteret

– Vi vet ikke hva som er rundt neste sving. Nå sitter vi på et møte, men om ett minutt er det plutselig en ild som må slukkes.

En lapp er klistret på døren til rommet der Umaer Naseer sitter. På lappen står to ord: «Kolera Karantene.» Sykdommene malaria, rabies og pest pryder andre møterom.

Aftenposten er på innsiden hos landets fremste smitteverneksperter. Akkurat her foregår noe av den viktigste innsatsen i Norge for å slå ned koronaviruset.

Uansett hvor i landet alarmen går, blir det hektisk i disse lokalene. Fra 1. august til mandag denne uken har Folkehelseinstituttets smittejegere hjulpet kommuner i 52 utbrudd.

Les hele saken med abonnement