Kongen om pandemien: – Nå tror jeg vi alle er glade for at det nærmer seg slutten

Kong Harald sier at han og dronningen har savnet å kunne møte folk der de bor. Nå gleder de seg til sommeren og en mer koronafri tilværelse.

Kong Harald og dronning Sonja møtte torsdag landets ti statsforvaltere og Sysselmannen på Svalbard i et digitalt møte om håndteringen av koronapandemien. Foto: Berit Roald / NTB

  • NTB
Publisert Publisert

– Det nærmer seg sommer, og vi har lagt ett år og fire måneder med pandemi i Norge bak oss. Nå tror jeg vi alle er glade for at det nærmer seg slutten, sa kong Harald da han onsdag innledet et digitalt møte med landets ti statsforvaltere og Sysselmannen på Svalbard.

Vanligvis er det statsforvalterne som har ansvaret for organiseringen når kongeparet er ute og reiser i Norge, og kongen påpekte at det har blitt lite av dette i det siste.

Kong Harald og dronning Sonja møtte torsdag landets ti statsforvaltere og Sysselmannen på Svalbard i et digitalt møte om håndteringen av koronapandemien. Foto: Berit Roald / NTB

– Begrensningene pandemien har lagt, har blant annet ført til at dronningen og jeg har sett langt mindre til dere enn vi normalt gjør, sa kongen.

Og fortsatte:

– Selv om vi har lest og fulgt med på det som skjer i landet vårt, er det noe helt annet å oppleve på nært hold, se med egne øyne og snakke med mennesker der de bor, som vi vanligvis pleier å gjøre. Dette savner vi!

Møtet med statsforvalterne og sysselmannen handlet om hvordan det har vært å håndtere pandemien.

– Det gjorde inntrykk å høre hvorledes dere har jobbet gjennom denne perioden, med alle sine spesielle og helt nye utfordringer som ingen av oss hadde noen øvelse ifra før, sa dronning Sonja da møtet nærmet seg slutten.

I neste uke drar kongeparet ut på sin første offisielle reise ut i Norge etter at pandemien startet.

Kong Harald og dronning Sonja møter landets ti statsforvaltere og Sysselmannen på Svalbard. Foto: Berit Roald / NTB

– Vi ser nå med stor glede frem til sommeren. Kongen og jeg begynner så smått å ta tilbake det normale livet når vi neste uke reiser med Kongeskipet til Vestland fylke. Da skal vi med egne øyne og øre få oppleve hvorledes folk har det i Hyllestad, Flåm og Florø. Det blir færre mennesker enn vi er vant med, men vi er glade for at vi igjen kan reise litt rundt, sa dronningen.

Publisert
  1. Koronaviruset
  2. Sysselmannen
  3. Kong Harald
BT anbefaler

Barne­hager får ikke nok barn: – Har måttet si opp ansatte

– De små barnehagene taper terreng i kampen om barna. Det er trist.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bil smadret ferie­paradiset deres: – Sjeleglad for at barne­barna ikke lå her

  2. Åpner treetasjes bar og restaurant midt i sentrum

  3. Hagen på Nesttun var trist og kjedelig. For 25.000 kroner er den total­forvandlet.

  4. Mann ble sparket og kniv­stukket på sove­rommet. På badet skal en kvinne ha sittet og holdt seg for ørene.

  5. Leon og Mariell får to timer lengre skolevei. Men det er de bare glade for.

  6. Helikopter mistet lastesekk på Ulriken: – Dette er ganske ille