Mannen la ut på en fjelltur med kona midt på dagen lørdag, men hun gikk etter hvert tilbake til hytta på grunn av kraftig regn.

Tre og en halv time senere ringte mannen og fortalte at han hadde gått seg vill i Knaben-området, og senere gikk han trolig tom for strøm på mobilen.

Røde Kors og fem politipatruljer lette etter mannen lørdag kveld, men været ble etter hvert så dårlig at letingen måtte innstilles.

— Det ble sludd og dårlig vær i løpet av natten, og det lot seg heller ikke gjøre å lete med helikopter, opplyser redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

— Været ser imidlertid ut til å bedre seg i sju-åttetida, forhåpentligvis nok til at vi kan få inn et redningshelikopter, opplyser han.

— Letingen vil da bli trappet kraftig opp og det vil bli satt inn mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Sivilforsvaret, sier Åmlid.

Den savnede 42-åringen er lokalkjent i området og var iført ullundertøy og allværsjakke da han forsvant. Håpet er at han har søkt ly i en av flere jakthytter i området. (©NTB)