Etterlysningen av 23-åringen mandag førte til at Gudbrandsdal politidistrikt fikk mange tips. Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer er takknemlig for opplysningene, men sier ingen av tipsene vil lede til en snarlig pågripelse.

– Ingen av tipsene gir oss kontroll over den etterlyste. Ingen gjør oss konkret veldig optimistiske. Ingen tips har så langt medført eller vil føre oss veldig mye nærmere den siktede, sier Bergundhaugen til NTB.

Holde åpent

Han ber folk fortsatt være våkne, følge med og varsle om de skulle se noe som kan ha betydning. Den 58 år gamle Bjarte Hansen ble torsdag funnet drept i et bål ved en turvei i Øyer. Den 23 år gamle siktede stesønnen som bodde sammen med mannen, har politiet ingen livstegn fra siden fredag.

– Han har ikke vært mulig å kontakte på noen måte etter at saken har vært omtalt, sier politistasjonssjefen.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hva de mener er foranledningen til drapet. Politistasjonssjefen sier det er vanskelig for politiet å kommentere opplysninger i mediene om at det skal ha vært en konflikt mellom stesønnen og 58-åringen.

– Vi må holde alle muligheter åpne og kan ikke utelukke noen ting. Derfor kan jeg heller ikke kommentere spørsmål om motivet bak handlingen, sier Bergundhaugen.

Ingen leting

Fremdeles arbeider et stort antall politifolk med etterforskningen av drapet. Også flere tekniske og taktiske eksperter fra Kripos er trukket inn i etterforskningen. Fra drapet ble omtalt lokalt fredag, opphørte alle spor etter Kim Andreas Kristiansen. Politiet vil ikke kommentere måten de arbeider på, men sier de bruker alle tilgjengelige midler for å finne og få tak i den siktede. Dette innebærer både overvåking av pengebruk og om han bruker telefon. Det er imidlertid ingen aktiv leting etter 23-åringen.

– Vår hovedoppfordring er fortsatt at han skal melde seg selv. Vi ser også at venner og pårørende har stått fram og oppfordret til samme, det setter vi pris på. Det å leve en skjult tilværelse over tid, er ganske heftig og slitsomt. Det er bedre å være i en annen fase, sier Bergundhaugen til NTB.

Politiet jakter også på en mulig medhjelper som kan ha bidratt til drapet eller bistått med å flytte liket etterpå.