Den skadde er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge, der politiet holder vakt.

— Jeg kan ikke kommentere hvorfor det ble løsnet skudd. Vitner observerte en person med skytevåpen synlig fremme, opplyste påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt under en pressekonferanse torsdag formiddag.

Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken.

— Vi skal ikke etterforske oss selv, og jeg skal ikke trenge å mene noe om vi har gjort alt rett. Men så langt - med den informasjonen jeg har - har det vært nødvendig å løsne skudd, sier Lysnes.

Trolig er det Spesialenhetens folk fra Trondheim som skal etterforske saken.

Påtalelederen ønsker ikke å si noe om tilstanden til mannen som ble skutt, men ifølge Nordlys ble han truffet i rygg og lår. Innsatsleder Jørgen Ahlkvist opplyste tidligere til avisa at den skadde var ved bevissthet og kunne kommunisere med politiet.

Kjent av politiet

Meldingen om bevæpnede personer ved Hansjordnesbukta kom klokka 10.05 torsdag, og politiet løsnet skudd mellom 15 og 20 minutter senere.

— Jeg ønsker ikke å si hvem det er, men kan bekrefte at han er kjent av politiet fra tidligere, sier påtaleleder Lysnes.

Tidligere torsdag meldte politiet om innbrudd i en sportsforretning på Håpet i Tromsø. Ved hjelp av hund fulgte de sporene etter tyvene og fant et kasseapparat. Det er ikke kjent om det er noen sammenheng mellom tyveriet og skytingen.