Fembarnsfamilie rømte fra Syria

Lørdag landet en fembarnsfamilie fra Nord-Norge på Gardermoen etter å ha vært i Syria i om lag en måned. Faren i familien er islamist, ifølge Dagbladet.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mannen i familien er kjent av norske myndigheter som islamist, men det er usikkert om han har eller hadde til hensikt å slutte seg til en av islamistgruppene i Syria, Den islamske stat (IS) eller Al-Nusra, skriver Dagbladet.

Norske myndigheter ble for en tid siden kontaktet av moren i familien, som er hjemmehørende i Nord-Norge og ønsket å komme seg ut av det krigsherjede landet. Hun har opplyst at familien var på ferie.

Norsk politi og Utenriksdepartementet (UD) har jobbet med saken, men kunne ikke sende mannskaper til Syria. Familien med fem mindreårige barn krysset selv grensen mellom Syria og Tyrkia.

Verken UD, Kripos eller Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ville kommentere saken overfor avisen. PST har tidligere bekreftet at flere personer med norsk tilknytning har kontaktet norske myndigheter og bedt om hjelp til å komme seg ut fra Syria.

Bistandsadvokat Vidar Helgheim bekrefter søndag overfor Nordlys at han bistår familien, og at familien befinner seg på sykehus.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Venner om den drapssiktede 20-åringen: Skal ha endret seg den siste tiden

  2. Lege mener korona-glasset på Stortinget ikke hindrer smitte

  3. Tar demonstrasjonene til Bergen

  4. Politiet: – Det haglet inn med meldinger

  5. – Norge har nettopp åpnet en ny næring. Anslått verdi: 1000 milliarder.

  6. Noen år tidligere ville babyen ha blitt lagt i en skoeske