Politiet opplyser mandag formiddag at de fortsatt arbeider med å samle inn mest mulig informasjon etter ulykken som skjedde hjemme på familiens gård på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag formiddag.

Blant det politiet nå ser på, er hundeholdet, opplyser lensmann Morten Kulseth i Selbu og Tydal til NTB.

— Det er godt mulig Mattilsynet har vært der og inspisert tidligere. Og hvis det eksisterer en slik rapport, har vi bedt om å få den tilsendt, sier Kulseth.

Han sier at det ikke nødvendigvis er noe negativt å finne selv om det finnes en slik rapport. Mattilsynet gjennomfører tilsyn hos alle som driver store dyrehold.

Falt på bakken

Toåringen ble bitt fredag da hun og hennes storesøster på åtte år befant seg inne i en hundegård med over 20 hunder. Ifølge toåringens mor skal jentas åtte år gamle søster ha gått bort til hundegården for å gi hundene vann, skriver VG.

Toåringen la merke til dette og fulgte etter. Hun skal da ha kommet seg inn uten at noen la merke til det, gjennom både uthuset og en dør som førte ut til hundeinnhegningen.

Ifølge den eldste av jentene som observerte dette, falt lillesøsteren ned på bakken da hun hadde kommet seg inn i innhegningen og ble bitt i halsen av en av hundene, opplyser moren.

Toåringen ble brakt til St. Olavs hospital i Trondheim, men døde senere av skadene.

Ikke avhørt

Toåringens pårørende er foreløpig ikke avhørt.

— Det vil bli avhør når de pårørende er i stand til det, sier lensmann Morten Kulseth.

Han sier familien er i en vanskelig situasjon og at politiet har valgt å ikke være påtrengende.

— Men når de er klar til å bli avhørt, så gjør vi det, sier Kulseth som legger til at de har begynt å samle inn informasjon fra personer som er litt mer perifere.

Helse- og sosialenheten i Selbu kommune sendte fredag et psykososialt team til gården for å bistå de berørte. Familien tilhører et hundekjørermiljø.