Måten meldingene var skrevet på, tolket hun slik at Rune ville ligge med NN (jentas navn, red.anm.). Språket var pakket litt inn, men vitnet var ikke i tvil om at det var det han mente. Det var flere slike meldinger. Vitnet så ikke hva fornærmede svarte, har den nå 18 år gamle jenta sagt i avhør med politiet.

18-åringen bekreftet innholdet i avhøret da hun torsdag formiddag vitnet i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Hun mente også at hun hadde sett, eller hørt om, en melding der Rune Øygard skal ha sagt at han ville komme og tørke 16-åringen. Meldingen skal ha vært svar på en SMS fra jenta hvor hun sier hun akkurat har dusjet.

De to venninnene hadde felles interesser for hest og var gode venner allerede da forholdet mellom 16-åringen og Øygard skal ha startet. 18-åringen reagerte på hvordan telefonkontakten, både tekstmeldinger og samtaler, mellom Øygard og 16-åringen økte voldsomt i omfang utover høsten 2009.

Hun fortalte også at hun hadde gjort flere observasjoner hun hadde reagert på da de to hadde sommerjobb på en seter og en dag hadde dratt på besøk til setra til Rune Øygard.

— Det kunne plutselig bli helt stille, og da så jeg at de hadde blikkontakt som de hadde vanskelig for å løsrive seg fra. Jeg reagerte også på at han kalte henne jenta mi. Det var noe med tonefallet og hvordan han liksom la trykk på «jenta mi», sa 18-åringen.