40-åringen fra Buskerud ble funnet etter å ha ligget nesten to timer i snøen. Han kjørte utenfor oppkjørte løyper da skredet gikk like før klokken 14. Klokken 16.49 meldte politiet i Nordre Buskerud på Twitter at mannen var erklært død.

— Vi fikk inn melding litt før klokken 14 om at en mann var tatt av et snøras. Kameraten ringte inn og fortalte om raset. Han satte umiddelbart i gang søk. Både han og kameraten hadde elektronisk søkeutstyr på seg, sier operasjonsleder Espen Sola i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

En luftambulanse kom raskt til stedet og startet elektronisk søk fra lufta. Et politihelikopter med varmesøkende kamera ble også sendt til rasstedet.

— Det er også fløyet inn to mann fra skipatruljen i Hemsedal, som har startet søk i skredet. Søkemannskap med hunder står klare, men været har nå tettet seg så til at det ikke er mulig å få fløyet dem inn, sier redningsleder Johan Mannåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mannåker sier at skredet har gått i et så bratt terreng at det er vanskelig for mannskaper å komme seg inn i området på annen måte enn med helikopter.