Saken skulle egentlig vært oppe i Stavanger tingrett23. mars, men høyt konfliktnivå i familien har gjort at saken har trukket ut i tid for den indiske familien. De to barna på ett og tre år har bodd i beredskapshjem siden de indiske foreldrene ble fratatt omsorgen for snart ett år siden. En onkel fra India har sagt seg villig til å overta omsorgen, men fryktet at en norsk domsavgjørelse ikke ville holde vann i hjemlandet. Han var redd foreldrene kunne komme til å ta barna fra ham så snart de alle var tilbake i India.

Etter at foreldrene nå har undertegnet en avtale der de frasier seg omsorgen for barna, ser saken ut til å være i orden.

— På rettsmøtet i gårla vi sammen med barnevernetned felles påstand om at den offentlige omsorgen oppheves og atonkelen tar over ansvaret for barna. Med avtalen foreldrene nå har underskrevet vil denne ordningen også ha gyldighet i India, sier foreldrenes advokat Svein Kjetil Lode Svendsen til NTB.

Klokken 15.15 tirsdag trakk retten seg tilbake for å ta en avgjørelse. Svendsen er temmelig sikker på at onkelen nå får omsorg for barna:

— Hvis det motsatte var tilfelle, ville vi nok oppfattet signaler om det i løpet av gårsdagen.

Dommen faller førstkommende mandag. Deretter er det ventet at onkelen tar barna med seg til India før visumet hans utløper den 29. april. Barnas far blir værende i Norge, mens moren er reist hjem til India.

Saken har fått stor oppmerksomhet i familiens hjemland og ble tirsdag fulgt av representanter fra den indiske ambassaden, indisk UD og indisk presse.