Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), statsråd Liv Signe Navarsete (Sp), SV-leder Audun Lysbakken og statsråd Hadia Tajik (Ap) var alle til stede da regjeringen søndag la fram sitt nye kulturløfte.

— Doblet budsjett

— Vi har doblet kulturbudsjettet. Det betyr flere kulturopplevelser og mulighet for økt deltakelse over hele landet. Nå vil vi videre. Med det neste store kulturløftet vil vi satse på den kulturelle grunnmuren, flere kulturelle kraftsentra som kan utfordre hverandre på kvalitet og talentutvikling, sa kulturminister Hadia Tajik.

I den tredje kulturløftet fra den rødgrønne regjeringen (de to første ble lagt fram i 2005 og 2009) lover regjeringen blant annet å bedre samordningen mellom stat, fylke og kommune. Bibliotekene skal satses på ved å utvikle en nasjonal strategi for biblioteksektoren og styrke folkebibliotekenes formidlingsrolle.

Gratis kulturskole

Regjeringen ønsker også å gjøre kulturskoletimen til en lovpålagt oppgave.

— Til høsten vil alle få tilbud om en gratis kulturskoletime og fremover vil vi gi statlig støtte til kommunenes satsing på sosial utjevning og faglig styrking av kulturskolen, sa SV-leder Audun Lysbakken.