- Heisen stoppet i 7. etasje da bomben gikk av

Departementsråd Eva Hildrum var på vei ned med heisen da smellet kom. - Da jeg kom ut av heisen var det fullt av røyk, forteller hun.

Publisert Publisert

sy75747c.jpg Foto: SCANPIX

  • Pål Andreas Mæland
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Hildrum er administrativ sjef for Samferdselsdepartementet, som ligger i R5-bygningen i Regjeringskvartalet. Hun forteller at det var relativt få på jobb i departementet denne fredagen i fellesferien.

— Vi var bare rundt 20 stykker på jobb av en stab på 160. Det vet jeg fordi jeg samlet alle som var på jobb til fredagskaffe på mitt kontor i 14.30-tiden. Det var god stemning, og mange tok tidlig helg etterpå, forteller hun.

- Voldsomt smell

Hildrum tror hun selv var den nest siste som gikk fra kontoret, som ligger i niende etasje. Hun har alene i heisen da smellet kom.

Les også

[No available link text]

— Jeg hørte et voldsomt smell. Heisen stoppet, men heldigvis akkurat i 7. etasje. Døren åpnet seg også som den skal. Jeg prøve å komme meg ut rømningsveiene, men de var fulle av røyk. Det var en svært dramatisk opplevelse, forteller hun.Sammen med noen andre departementsansatte klarte hun å bryte opp en dør til en avstengt trapp. Slik klarte de å ta seg ned til bakken.

— Da vi kom ut, var det akkurat slik som du har hørt på radio og tv. Det var fullt kaos og veldig krevende tilstander. Jeg fant ut at det var best å bevege seg litt unna området, forteller departementsråden.

Da BT snakket med henne på telefon, var hun fortsatt i Oslo sentrum, og avventet nærmere beskjed om hva som skulle skje.

— Jeg tror jeg har oversikt over alle som var i mitt departement, og at de har klart å komme seg ut av bygningen. Jeg har snakket med den ene personen som var igjen da jeg gikk, og tror de andre var gått før bomben smalt, sier hun.

- Forferdelig

Politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Sigrid Brattabø Handagård (Sp) var dratt hjem for langhelg i Jondal fredag. Hun forteller at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa er på ferie utenlands.

Les også

[No available link text][No available link text]

— Det er forferdelig, det som har skjedd. Jeg har snakket med kolleger, og det virker som om de fleste er i god behold, sier hun.Lubna Jaffery Fjell (Ap) fra Bergen er statssekretær i Kulturdepartementet. Hun hadde ferie i går, men var i Torggata bare få hundre meter unna da det smalt.

— Jeg sto i en butikk, og folk skrek opp. Vi så røyk og kjente lukten, forteller en rystet Jaffery Fjell.

Da BT snakket med henne, var hun på vei for å hente datteren. Deretter hadde hun tenkt å komme seg langt unna Oslo sentrum.

Publisert