En omkommet i massekollisjon på E18

En person er omkommet i en kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen torsdag morgen, bekrefter politiet. Flere personer er hardt skadet i ulykken.

kollisjon01_torgers-f4ydqiPHPF.jpeg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Det er en alvorlig ulykke, sier Marianne Mørch, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, til Aftenposten

Hun forteller at en semitrailer og flere personbiler er involvert i ulykken på Liertoppen i Buskerud, og det er flere hardt skadet. Én person er bekreftet omkommet, skriver politet på Twitter.

Trafikken er nå stengt i begge retninger og kommer til å bli det på ubestemt tid fremover.

— Det er politi og brann og ambulanse på stedet, sier Mørch.

Person stakk fra stedet

Etter ulykken jaktet politiet etter en person som stakk fra stedet. Politiet skriver på twitter at de tror dette er vedkommende som forårsaket ulykken.

I en ny Twitter-melding skriver politiet at mannen er pågrepet like ved Liertoppen kjøpesenter.

— En person er stukket fra stedet. En person som bærer på en veske. Vedkommende gikk i sorte klær. Politiet er interessert i å komme i kontakt med vedkommende, sa Mørch til Aftenposten.no i forbindelse med etterlysningen.

Politiet sendte en hundepatrulje til stedet for å bistå i arbeidet med å spore opp denne personen.

Et politihelikopter henger også over området. Like før klokken 08 melder Aftenpostens reporter på stedet at politiet trolig er i ferd med å ringe inn personen som stakk av, og at de konsentrerer letingen i Tranby-området.

Kom over i motgående kjørefelt

Ifølge politiet kjørte en polsk bil forbi en semitrailer på E18 i retning Drammen. Så skal bilen ha kommet inn i semitraileren, og begge har havnet i motgående kjørefelt. Deretter har de truffet flere biler som var på vei til Oslo.

Budstikka.no skriver at fire personbiler og to lastebiler var involvert. To personer skal sitte fastklemt.

Sutharsan Indran var på vei til jobb da han passerte ulykken i dag morges.

— Det så veldig dramatisk ut. Jeg tror det må ha skjedd minutter før jeg kom, politi og ambulanser var ikke kommet. Lastebilen sto i brann, og mange bildeler lå slengt rundt i begge feltene, sier han til Aftenposten.no.

Omkjøringsmuligheter

Lars Berntsen, trafikkoperatør i Statens Vegvesen, anbefaler de som skal fra Oslo til Drammen, eller motsatt, å ta riksvei 23 gjennom Oslofjordstunnelen og så inn på E6 ved Vinterbro.

Hvis man er i Sandvika kan man kjøre E16 Sollihøgda-Skaret og så videre inn på fylkesvei 285 ned til Lier, forteller Berntsen.

Det er også noen småveier i området som man kan kjøre inn på, men dette fraråder Berntsen da de allerede er tettpakket med trafikk av de som prøver å komme seg videre fra ulykkesveien.

En mulig omkjøringsvei forbi ulykkesstedet skal være å ta av ved Liertoppen, kjøre gamle E18, og kjøre ut igjen på E18 ved Regnbuebrua.

Publisert