Sykehusstreiken fortsetter

Den tvungne meglingen mellom partene i sykehusstreiken onsdag førte ikke frem, og streiken fortsetter. Akademikerne har nå 595 medlemmer i streik ved 15 sykehus.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fra torsdag trappes streiken, som nå er inne i sin femte uke, opp med 13 ledere ved Oslo universitetssykehus. Konflikten trappes ytterligere opp mandag. Da vil til sammen 628 leger, psykologer, ingeniører, jurister, økonomer, samfunnsvitere og tannleger på 15 sykehus være i streik.

– Jeg beklager at vi ikke fant noen løsning. Dette betyr at konflikten og uroen i sykehusene fortsetter, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse.

– Spekter ignorerer budskapet fra en samlet arbeidstakerside om at arbeidstid utover arbeidsmiljølovens grenser må være basert på et kollektivt system. På denne måten rokker Spekter ved den norske modellen. Nå blir det fortsatt streik og en ytterligere forverring av tillitskrisen mellom partene, sier Frøyland.

Tonen er uforsonlig, også fra arbeidsgiversiden:

– Spekter og helseforetakene har også i dag forsøkt å imøtekomme Legeforeningens krav om kollektivt vern ved utarbeidelse av arbeidsplaner. Dette har ikke ført frem. Vi beklager derfor at Legeforeningen velger å fortsette streiken som nå berører flere tusen pasienter. Helseforetakene er ansvarlig for pasientbehandlingen og arbeidsmiljøet for legene og kan ikke delegere dette ansvaret til tillitsvalgte i Legeforeningen, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Publisert
  1. Sykehus
  2. Streik

Les mer om dette temaet

  1. Sykehusstreiken trappes opp, flere tas ut i Bergen

  2. Ingen løsning i sykehusstreiken

BT anbefaler

Fire ting du må vite om superstjernen som skal spille for 23.000 mennesker i Bergen

Artisten fra Dallas har vært en av de mest markante stemmene i den internasjonale popmusikken de siste ti årene.

LES SAKEN