Grande gjenvalgt med trampeklapp 

Venstre-leder Trine Skei Grande og nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen er enstemmig gjenvalgt. Petter Toldnæs vant kampen om en plass i sentralstyret.

Publisert Publisert

Trine Skei Grande ble gjenvalgt som Venstre-leder med stående applaus lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Venstre har hatt mange høvdinger. Trine Skei Grande er Venstres dronning, sa valgkomiteens leder Ketil Kjenseth i sin begrunnelse for innstillingen.

Salen reiste seg til langvarig applaus da valget var klart. Grande har vært Venstres leder i åtte år og er nå kulturminister i trepartiregjeringen med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Også første nestleder Ola Elvestuen og andre nestleder Terje Breivik ble som ventet gjenvalgt med stående applaus. Elvestuen er i dag klima- og miljøminister, mens Breivik er Venstres parlamentariske leder på Stortinget.

Statssekretær i Justisdepartementet Sveinung Rotevatn fra Sogn og Fjordane, Guri Melby fra Oslo og Ida Gunning Johnsen fra Bodø i Nordland ble enstemmig valgt inn i Venstres sentralstyre.

Valgkomiteen hadde innstilt tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad fra Møre og Romsdal til sentralstyret. Han ble imidlertid utfordret av Petter N. Toldnæs, som er leder i Agder Venstre, landsstyremedlem og møtende i sentralstyret som første vara.

Toldnæs gikk seirende ut av valget, med 114 mot 95 stemmer.

Publisert