Anniken Huitfeldt: – Hersketeknikker var seksuell trakassering

Anniken Huitfeldt sier #metoo har endret synet hennes på hva jenter i politikken blir utsatt for og sier hun selv er blitt utsatt for seksuell trakassering.

Publisert Publisert

SELVOPPLEVD: – Det vi tidligere kalte hersketeknikk, det ser vi nå var seksuell trakassering, og det har jeg opplevd selv også, sier Anniken Huitfeldt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Huitfeldt har jobbet tett med mektige menn i norsk toppolitikk i 20 år og er nå leder av Aps kvinnenettverk. Hun forteller til TV 2 at #metoo-kampanjen har endret synet hennes på hva unge jenter i politikken egentlig har blitt utsatt for.

– Det vi tidligere kalte hersketeknikk, det ser vi nå var seksuell trakassering, og det har jeg opplevd selv også, sier Huitfeldt.

– Jeg har opplevd at under en politisk diskusjon, så tok en deltaker hånden sin opp under genseren min mens jeg argumenterte. Den gang tenkte jeg at dette var en beinhard hersketeknikk som jeg må stå opp mot, men i dag vil jeg si at dette var seksuell trakassering, legger hun til.

Huitfeldt sier at hun har vært helt på linje med tidligere partileder Jens Stoltenberg og dagens Ap-leder Jonas Gahr Støre når det gjelder hvordan varsler-saker skal håndteres. Lederen for kvinnenettverket vil imidlertid ikke kommentere varslene mot nestleder Trond Giske og heller ikke om hun personlig har tatt imot alvorlige varsler om seksuell trakassering.

Publisert