Ifølge planen for ankesaken i Eidsivating lagmannsrett skulle forsvareren til den tidligere Vågå-ordføreren overtatt utspørringen etter aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, etter lunsj tirsdag, men saken er nå om lag en halv dag forsinket.

Med lav stemme og lange pauser kom den 17-årige jenten seg gjennom spørsmålene fra aktor tirsdag. Etter at bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal ba om det, måtte Rune Øygard forlate hovedsalen, og følge jentens forklaring i en sal med lyd— og bildeoverføring.

Forsvarer Larsen varsler at hun vil be om at Øygard starter med å sitte i hovedsalen når hun slipper til med spørsmål til jenten onsdag. Forsvareren sier hun ikke har planer om å bruke en tøffere tone under utspørringen, men legger ikke skjul på at hun har sin egen form.

— Jobben er å finne ut om hun snakker sant, men jeg har ikke varslet at jeg skal være tøff. Jeg er slik jeg er, sa Larsen til pressen tidligere i uka.

Bistandsadvokat Hjortdal har bedt retten være på vakt mot angrep som går over streken, både i utspørringen og under bevisførselen.

— Vi har lover som beskytter mot slike angrep, og jeg regner med at de lovene også gjelder for min klient. Hvis det blir stilt spørsmål som overskrider de grensene lovverket setter, kommer jeg til å påpeke det, sier Hjortdal.