18 og 19 år for drapet på Faiza

Håvard Nyfløt (26) dømmes til 18 års fengsel, og Shamrez Khan (29) dømmes til 19 års fengsel for drapet på Faiza Ashraf.

SJERPET STRAFF: Påtalemyndigheten mener Håvard Nyfløt og Shamrez Khan sammen hadde avtalt at Faiza Ashraf skulle drepes etter at hun ble bortført.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Asker og Bærum tingrett dømte i vår Nyfløt og Khan til henholdsvis 17 og 8 års fengsel etter at Faiza Ashraf ble bortført og drept. Nyfløt ble dømt for kidnapping og forsettlig drap, mens Khan ble dømt for kidnapping med døden til følge, melder Aftenposten.

Riksadvokaten anket imidlertid dommene, og statsadvokat Car Fredrik Fari ba mandag juryen om å finne de to skyldige i overlagt drap, i tillegg til bortføringen.

Erstatning

De to er også dømt til å betale erstatning og oppreisning til Faiza Ashrafs foreldre på 200.000 kroner. Faizas bror er ikke tilkjent erstatning.

Juryen i Borgarting lagmannsrett fant nylig de to skyldig i overlagt drap. Aktor, statsadvokat Carl Fredrik Fari, la ned påstand om 19 år for Nyfløt og 20 år for Khan.

Faiza Ashraf ble bortført og drept 3. februar i fjor. I retten innrømmet Khan (29) at han hyret Nyfløt (27) til å kidnappe Faiza, men hevdet at det aldri var meningen at noe skulle skje med henne. Nyfløt forklarte at hun døde ved et uhell under kidnappingen.

Strengere straff

Asker og Bærum tingrett fant det ikke bevist at drapet var planlagt. Da saken ble behandlet i vår ble Khan dømt for kidnapping med døden til følge, mens Nyfløt ble dømt for forsettlig drap.

Riksadvokaten anket dommene fra tingretten. Påtalemyndigheten mener de to sammen hadde avtalt at den unge kvinnen skulle drepes etter at hun ble bortført.

Fari argumenterte i sin påstand for at Khan bør få strengere straff enn Nyfløt, selv om det var Nyfløt som drepte kvinnen. Grunnen er at Khan tok initiativet til det som skjedde, og var den viktigste drivkraften. I tillegg har Nyfløt tilstått mer enn det Khan har gjort, mente han.

Publisert