De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge, viser en meningsmåling. Kun én av fire er fornøyd med prinsesse Märtha Louise.

I målingen som Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, sier 93 prosent av de spurte at kong Harald gjør en god jobb for Norge. Bare 1 prosent mener han gjør en dårlig jobb, skriver NTB.

Fjellstøtt

— Dette viser helt tydelig at kongehuset står fjellstøtt i det norske folk, sier den mangeårige hoffreporteren Kjell Arne Totland til avisen.

Dronning Sonja står også sterkt - 81 prosent mener hun gjør en god jobb.

Også kronprinsparet får solid støtte. 89 prosent mener kronprins Haakon gjør en god jobb for landet, mens 75 prosent mener det samme om kronprinsesse Mette-Marit.

Det er nok ikke til å komme forbi at hennes engleskolevirksomhet, og uttalelser i den forbindelse, virker polariserende på opinionen. Hoffreporter Kjell Arne Totland

5 prosent gir Ari godkjent

Verre er det med prinsesse Märtha Louise. Bare 25 prosent mener hun gjør en god jobb for landet. 27 prosent mener hun gjør en dårlig jobb, og 43 prosent mener jobben hun gjør svarer til karakteren middels.

— Det er nok ikke til å komme forbi at hennes engleskolevirksomhet, og uttalelser i den forbindelse, virker polariserende på opinionen, mener Totland.

Tidligere i uken viste en undersøkelse at kun 15 prosent tror at Märtha kommuniserer med engler og avdøde personer. Menn er mest skeptiske til Märtha engletekke, og geografisk er skepsisen størst på Vestlandet og i Nord-Norge.

Prinsessens ektemann Ari Behn, som ikke har noen konstitusjonell rolle, får svært lav score. Bare 5 prosent mener han gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset, 57 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

Hva synes du om kongehuset?