Det ble torsdag ettermiddag klart at Ingebrigtsen trekker seg som nestleder i kommunestyregruppa, samt som leder av valgkomiteen.

Han gir seg dermed som heltidspolitiker i Tromsø, melder NRK.

Om han vil trekke seg også som kommunestyrepresentant, er så langt ikke klart.

— Forholdet som folkevalgt reguleres av valglov og kommunelov, og er noe Tromsø kommune og Roger Ingebrigtsen må avklare dersom det aktualiseres, sier leder Odd Arne Thunberg i Tromsø Ap til kanalen.

Tidligere torsdag gikk gruppelederen for Ap i Tromsø bystyre, Kristin Røymo, ut i flere medier og oppfordret Ingebrigtsen til å trekke seg fra alle kommunale verv.

Har hatt permisjon

— Jeg vurderer det slik at det ikke er mulig for ham å ha lokale verv når han har trukket seg fra sine sentrale verv på grunn av alvorlighetsgraden i denne saken, sa Røymo.

Ingebrigtsen har hatt permisjon fra vervene lokalt mens han satt som statssekretær.

Fredag ble det kjent at Ingebrigtsen som 37-åring innledet et seksuelt forhold til en da 17 år gammel jente i partiet. Samme dag trakk han seg som statssekretær i Nærings— og handelsdepartementet og fra nominasjonslisten til Troms Arbeiderparti foran stortingsvalget 2012.

Den nå 25-årige kvinnen har i et intervju med Nordlys fortalt at hun følte seg presset til å ha et seksuelt forhold til Ingebrigtsen, som på sin side benekter at han utsatte henne for noe press.

Det er ikke klart om kvinnen kommer til å anmelde saken.

Ingebrigtsen er for tiden sykmeldt og oppholder seg utenlands.

- Ble advart om Ingebrigtsen

Daværende leder i nominasjonskomiteen i Tromsø Arbeiderparti, Oddny Aleksandersen, avviser at hun ble advart mot Roger Ingebrigtsen som en «tikkende bombe» foran kommunevalget i 2011, slik det er fremkommet i flere medier.

— Jeg husker at Svenn A. Nilsen tok opp spørsmålet om Roger Ingebrigtsen som kandidat. Om han nevnte yngre kvinner, husker jeg ikke, heller ikke om han brukte uttrykk som løs kanon eller tikkende bombe. Men han tok det opp med meg i en kort samtale. Jeg fulgte det ikke opp fordi han selv ville gå videre med saken til fylkesleder Bjørn Inge Mo, sier Oddny Aleksandersen til NTB.

Hun har dermed en litt annen versjon enn Aps lokalpolitiker Svenn A. Nielsen, som sier til Dagbladet og Nordlys at han advarte mot Ingebrigtsen som en «tikkende bombe» etter å ha mottatt «urovekkende opplysninger» om Ingebrigtsen høsten 2010.

Oddny Aleksandersen, som var administrasjonsminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering, sier hun oppfattet at Svenn A. Nielsen i 2010 informerte henne som leder av nominasjonskomiteen.

— Det var ingenting i det Svenn A. Nielsen sa som kan relateres til den saken som nå er kommet opp. Han kom med opplysninger av helt generell karakter. Det kom ikke opp navn eller noen konkrete hendelser, sier Oddny Aleksandersen.