Flere store strømbrudd i Nord-Trøndelag og på Helgeland synes på være de verste skadene etter ekstremværet Hildes herjinger langs kysten natt til søndag.

— Vi har ikke fått noen meldinger om personskader. Jeg antar at det skyldes at folk har fulgt politiets oppfordring om å holde seg innendørs mens stormen herjet som verst, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Det var lørdag frykt for at ekstremværet Hilde - sterk storm med orkan styrke i kastene - skulle føre til omfattende materielle skader langs hele kysten fra Trøndelag og nordover.

Politiet hadde søndag formiddag ikke hele oversikten over konsekvensene av uværet i løpet av natten, men både Helgeland og Nord-Trøndelag melder om en rekke trær som har blåst over ende, enkelte småras og flere relativt omfattende strømbrudd.

På det verste var opp mot 35.000 husstander uten strøm i Trøndelag og Helgeland, og søndag formiddag var fremdeles over 22.000 husstander strømløse.

— Vi vet ikke helt skadeomfanget ennå, men ut fra meldingene som er ringt inn til oss, ser den verste perioden ut til å ha vært lørdag kveld. Det ser egentlig greit ut nå, sier operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt.