VÅTT: Vannmengdene skapte kaos.
Vegard Grøtt / NTB scanpix

Uværet rammet Telemark, Buskerud, Vestfold, Akershus, Østfold og Oslo, opplyser Meteorologisk institutt til VG.Det kraftige uværet startet midt i rushtiden, noe som førte til at trafikken i Oslo gikk sakte, og enkelte steder stoppet helt opp.

«Vi mottar nå mange meldinger om problemer omkring i byen som følge av store nedbørsmengder. Relevante etater jobber med å bistå», meldte Oslo politidistrikt ved 16.30-tiden.

Samtidig ble det meldt om at vannmasser sprutet opp fra kummer på Aker Brygge.

— De store, tunge kumlokkene kastes bort. Det kan være potensielt farlig, sier operasjonsleder Tor Jøkling til avisen.

Uværet førte også til problemer i togtrafikken flere steder på Østlandet.

Takstein løsnet

I hovedstadens paradegate, Karl Johans gate, slo lynet ned i taket på et bygg, noe som førte til at det falt ned skiferstein på bakken. Brannvesenet kom til stedet og fikk sperret av området.

— Kummer flyter, takstein løsner, det er store oversvømmelser og nå fikk vi nettopp melding om en brann. Så her er det nok å gjøre, sier vaktoperatør Asle Hembre ved 110-sentralen til VG.

Brannen var i Hjelms gate på Majorstua. «Huset er overtent. Vi sperrer av trafikk i området. Det er ikke meldt om personskader så langt», skriver politiet på Twitter. Bygningen er et treetasjes trehus som er fredet.

Kaos

Politiet måtte bistå med trafikkavviklingen flere steder etter at regn og hagl reduserte framkommelighet.

Ved Mortensrud senter på Lofsrud førte store mengder nedbør i form av hagl til oversvømmelser, og flere biler ble stående fast på stedet, forteller Jøkling til Aftenposten.

LYN OG TORDEN: Det var også kraftig tordenvær over Oslo torsdag ettermiddag. Her fra Disen, som ligger nord i Oslo.
Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I Brennaveien på Mortensrud samlet vannet seg i en dump.

— Det hadde samlet seg sikkert 80 centimeter med vann, men en dristig Volvo-eier forsøkte seg. Han måtte svømme, forteller Frode Finsrud til Dagbladet.

Han var vitne til hendelsen og kunne fortelle om hagl på størrelse med små klinkekuler.

— Det var ganske kaotisk i trafikken, men politiet er kommet på stedet for å hjelpe til, forteller han.

Tidligere på dagen førte lynnedslag til at Tøyen T-banestasjon ble mørklagt og stengt for av- og påstigning, melder NRK. Det var også stans på linje 3 mellom Hellerud og Mortensrud.