Det har i lang tid vært ventet at transportplanen blir lagt fram før påske, men nå er det klart at den mye omtalte og debatterte planen tidligst blir presentert 5. april, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

18. juni skal planen som skal legge føringen for samferdsel i Norge de neste ti åra, bli behandlet i Stortinget. Samferdselskomiteen kommer med sin innstilling uka før. Det skal også holdes en høring før planen blir vedtatt.

Frps samferdselspolitiske talsmann, Bård Hoksrud sier han frykter at komiteen får altfor dårlig tid til å sette seg godt nok inn i planen. Han mener det er uenighet innad i regjeringen som er årsaken til forsinkelsen.

— Det er helt åpenbart. Det foregår en kjempediskusjon mellom regjeringspartiene om prioriteringene mellom tog og vei, mener Hoksrud.

Opposisjonen på Stortinget reagerer ifølge Dagens Næringsliv på somlingen og mener finansieringsløsningen med årlige statsbudsjetter er «gammeldags» og hemmer de rødgrønne. Høyre minner om at regjeringspartiene allerede har bundet seg til kraftig kollektivsatsing i byene gjennom det såkalte klimaforliket.

Ifølge avisen er kampen om samferdselsmilliardene løftet opp til såkalte kompromissforhandlinger mellom de rødgrønne partilederne.