Hastemøtet kommer i stand etter terrorangrepet som rammet Statoil i Algerie.

— Angrepet i Algerie er det største terrorangrepet på norske arbeidstakere og næringsliv utenfor Norge i fredstid. Vi ønsker å drøfte hvordan vi best mulig ivaretar sikkerheten for norske selskaper i utlandet, sier Giske.

Direktør Kristine Beitland i Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) er blant deltakerne. Hun varsler overfor Dagsavisen at hun vil legge fram næringslivets utfordringer ved å operere i risikoland. Hun er bekymret for små og mellomstore bedrifter.

— Det er dessverre ofte slik at det må en større hendelse til for at sikkerhet kommer i fokus. Nå er det viktig at næringslivet og myndighetene kommer sammen for å skape større bevissthet i tiden fremover, sier hun til avisen.

Videre skal representanter for stifterne av NSR delta: Bedriftsforbundet, Næringslivets Hovedorganisasjon, Finansnæringens Fellesorganisasjon, Virke, Spekter og Norsk rederiforbund. Politisk rådgiver Kathrine Raadim i Utenriksdepartementet skal delta, og enkelte andre organisasjoner, samt Innovasjon Norge, er også invitert.