Et øyenvitne som har snakket med bussjåføren, forteller til Drammens Tidende at det er en av passasjerene som trolig forårsaket den dramatiske velten.

— Han fortalte meg at en av passasjerene skal ha kommet og dratt hardt i rattet, slik at bussen kjørte av veien, sier øyenvitnet til avisen.

Person pågrepet

Politiet opplyser til avisen at de har pågrepet en person som skal ha havnet i konflikt med sjåføren mens bussen kjørte sørover forbi Liertoppen. Denne personen er nå kjørt til arresten på politistasjonen i Drammen.

Dette bekrefter innsatsleder Kjell Reidar Johannesen overfor VG.

— Det har vært en konflikt mellom en mann og bussjåføren, som førte til ulykken. Han har vi nå kontakt med og er på vei til prøvetaking og blir satt i arresten på Drammen politistasjon. Mannen er mellom 30 og 35 år og det stemmer at han forlot stedet med en gang ulykken skjedde, sier Johannesen.

Fastklemt

Ulykken skjedde i 18-tiden i det sørgående feltet av motorveien, opplyser operasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Det var 17 passasjerer om bord i bussen og ifølge Lie kom både sjåføren og 16 av passasjerene seg rimelig kjapt ut av bussen. De ble tatt hånd om av Helseekspressen. Den 17. passasjeren satt fastklemt, men ble før klokka 19 frigjort og tatt hånd om av helsepersonell.

— Denne personen kan være alvorlig skadd og er kjørt til sykehus. De andre er tilnærmet uskadd, sier operasjonslederen.

Kjempebrak

Bussen ble liggende veltet mellom bruene som går over Kirkelina like etter Liertoppen på vei ned mot Fosskolltunnelen i retning Drammen. For andre bilister ble bussvelten oppfattet som svært dramatisk.

— Jeg kom kjørende under brua da jeg hørte et kjempebrak og så store mengder snø, glass, brannslukningsapparater og annet komme flygende gjennom lufta, sier et øyenvitne til Drammens Tidende.