Steinfeld slutter i NRK: - Å si adjø er å dø litt

Etter 37 år forlater Hans-Wilhelm Steinfeld NRK og går til PR-bransjen.

FARVEL, NRK: Etter nærmere 40 år skifter Hans-Wilhelm Steinfeld arbeidsgiver. Foto: Gorm K. Gaare

  • Heidi Torkildson Ryste
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mandag kom nyheten om at mangeårig Russland-korrespondent og NRK-profil, Hans-Wilhelm Steinfeld går til selskapet Corporate Communications. Selskapet ledes av tidligere NRK-profil og mangeårig venn av Steinfeld, Tom Berntzen.

På telefon fra Russland, forteller Steinfeld hvordan det føles å skulle forlate NRK:

Farvel til offentligheten

— Hva er det man sier på fransk, å si adjø er å dø litt. På den annen side er jeg 63 år og da jeg fikk tilbud fra min gamle venn og tidligere sjef Tom Berntzen om å være med å jobbe med denne gøyale gjengen med økonomer, flesteparten er fra Helleveien, vet du (NHH, journ.anm.), da tenkte jeg at det er nå det må skje, sier Steinfeld.

Bergenseren tar det som en kompliment å være etterspurt i en alder av 63 år. Den 25. juli er han ferdig i sin siste og fjerde periode som Russland-korrespondent. Den skal avsluttes med en tur til Baikal-sjøen, som etter hvert blir å se på søndagsrevyen.

— Det blir mitt siste lille blink til TV-publikum før jeg slutter å være en offentlig person. Det skal for øvrig bli en lettelse, sier Steinfeld.

- Det er mange som er overrasket over at du går over til PR-bransjen. Hva tenker du om det?

— Det var ikke et vanskelig valg. Jeg kommer fra en bergensk sjømannsfamilie, min morfar grunnla Haaland-sko og jeg har aldri oppfattet det som noe negativt å jobbe i privat sektor. Jeg har vært 37 år i NRK, så jeg har gjort verneplikten min der, sier Steinfeld.

- Ingen kjedelige arbeidsdager

Han sier at jobbskiftet ikke har noe med NRK å gjøre.

— Jeg har sagt til mine fire barn at jeg aldri har hatt en kjedelig arbeidsdag i NRK. En katt har ni liv, og jeg har brukt åtte av dem på å dekke 14 borgerkriger. Nå håper jeg dette blir det siste livet yrkeskarrieremessig, sier Steinfeld.

Han ser for seg jobben i Corporate Communications som den siste før pensjonisttilværelsen.

— Det er veldig hyggelig å være etterspurt på vei inn i livskvelden, men solen har ikke gått helt ned over Lyderhorn enda, for å si det slik, sier Steinfeld.

- En av våre største

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk beklager at Steinfeld slutter.

— Vi er veldig lei oss for å miste en av våre største og viktigste journalistiske profiler, men respekterer selvsagt Hans-Wilhelms valg og kan bare ønske lykke til med nye utfordringer når den tid kommer, sier Kalbakk til NRK.

Tom Berntzen er svært fornøyd med å ha fått nok en NRK-profil med på laget.

— Hans-Wilhelm er en meget dyktig journalist og kommunikator. Han er meget kunnskapsrik. Jeg kjenner ham godt fra før, og han har kvalifikasjoner som vi gjerne vil benytte oss av, sier Tom Berntzen til Dagbladet som først omtalte saken.

Dagbladet har også fått Steinfelds oppsigelsesbrev, hvor han går inn på årsakene til at han nå slutter. Han skriver at han håpet at han etter sin fjerde korrespondent-periode, som slutter i sommer, håpet å få oppgaver med relevans for sin alder og kompetanse. I brevet skriver han «slik gikk det ikke trass i en dialog som gikk fra august i fjor gjennom vinter og vår.»

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Det kommer en dag hvor det skjer en alvorlig ulykke om dette fortsetter

Advarer om ukultur på Haakonsvern.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. BA: Kommunelegens to siste ansatte har sagt opp

  2. Her får de betalt for å holde åpent

  3. Verdensmesteren bor i en ombygget container. Tett på naturen for 500.000 kroner.

  4. Rune er i jobb, mens konen bor på sykehjem: – Enorme kontraster

  5. Dommerne skulle avgjøre saken. Så kom et nytt DNA-bevis.

  6. Bekrefter at han fikk sparken