Steinfeld slutter i NRK: - Å si adjø er å dø litt

Etter 37 år forlater Hans-Wilhelm Steinfeld NRK og går til PR-bransjen.

Publisert Publisert

FARVEL, NRK: Etter nærmere 40 år skifter Hans-Wilhelm Steinfeld arbeidsgiver. Foto: Gorm K. Gaare

  • Heidi Torkildson Ryste
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Mandag kom nyheten om at mangeårig Russland-korrespondent og NRK-profil, Hans-Wilhelm Steinfeld går til selskapet Corporate Communications. Selskapet ledes av tidligere NRK-profil og mangeårig venn av Steinfeld, Tom Berntzen.

På telefon fra Russland, forteller Steinfeld hvordan det føles å skulle forlate NRK:

Farvel til offentligheten

— Hva er det man sier på fransk, å si adjø er å dø litt. På den annen side er jeg 63 år og da jeg fikk tilbud fra min gamle venn og tidligere sjef Tom Berntzen om å være med å jobbe med denne gøyale gjengen med økonomer, flesteparten er fra Helleveien, vet du (NHH, journ.anm.), da tenkte jeg at det er nå det må skje, sier Steinfeld.

Bergenseren tar det som en kompliment å være etterspurt i en alder av 63 år. Den 25. juli er han ferdig i sin siste og fjerde periode som Russland-korrespondent. Den skal avsluttes med en tur til Baikal-sjøen, som etter hvert blir å se på søndagsrevyen.

— Det blir mitt siste lille blink til TV-publikum før jeg slutter å være en offentlig person. Det skal for øvrig bli en lettelse, sier Steinfeld.

- Det er mange som er overrasket over at du går over til PR-bransjen. Hva tenker du om det?

— Det var ikke et vanskelig valg. Jeg kommer fra en bergensk sjømannsfamilie, min morfar grunnla Haaland-sko og jeg har aldri oppfattet det som noe negativt å jobbe i privat sektor. Jeg har vært 37 år i NRK, så jeg har gjort verneplikten min der, sier Steinfeld.

- Ingen kjedelige arbeidsdager

Han sier at jobbskiftet ikke har noe med NRK å gjøre.

— Jeg har sagt til mine fire barn at jeg aldri har hatt en kjedelig arbeidsdag i NRK. En katt har ni liv, og jeg har brukt åtte av dem på å dekke 14 borgerkriger. Nå håper jeg dette blir det siste livet yrkeskarrieremessig, sier Steinfeld.

Han ser for seg jobben i Corporate Communications som den siste før pensjonisttilværelsen.

— Det er veldig hyggelig å være etterspurt på vei inn i livskvelden, men solen har ikke gått helt ned over Lyderhorn enda, for å si det slik, sier Steinfeld.

- En av våre største

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk beklager at Steinfeld slutter.

— Vi er veldig lei oss for å miste en av våre største og viktigste journalistiske profiler, men respekterer selvsagt Hans-Wilhelms valg og kan bare ønske lykke til med nye utfordringer når den tid kommer, sier Kalbakk til NRK.

Tom Berntzen er svært fornøyd med å ha fått nok en NRK-profil med på laget.

— Hans-Wilhelm er en meget dyktig journalist og kommunikator. Han er meget kunnskapsrik. Jeg kjenner ham godt fra før, og han har kvalifikasjoner som vi gjerne vil benytte oss av, sier Tom Berntzen til Dagbladet som først omtalte saken.

Dagbladet har også fått Steinfelds oppsigelsesbrev, hvor han går inn på årsakene til at han nå slutter. Han skriver at han håpet at han etter sin fjerde korrespondent-periode, som slutter i sommer, håpet å få oppgaver med relevans for sin alder og kompetanse. I brevet skriver han «slik gikk det ikke trass i en dialog som gikk fra august i fjor gjennom vinter og vår.»

Publisert
BT anbefaler

«Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

Lars Arne Nilsen avsluttet raust, ydmykt og med storsinn.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Noe må ha skjedd på turen, og det skal etterforskes

  2. Smittealarm på nytt cruiseskip

  3. Døde på sykehuset etter trafikkulykke

  4. – Den vattpinnen er veldig ubehagelig

  5. Fem nye smittet etter Hurtigruten-utbrudd

  6. Trafikkulykke på Sandsli