Foss framholder at det ikke var et spørsmål for Andhøy «om» han skulle tilbake til den angivelige trygge havna hvor Berserk sist ble registrert, men «når».

På en pressekonferanse i Oslo torsdag kveld ble det klart at den omstridte skipperen har til hensikt å seile til det antatte ulykkesstedet for å finne spor som kan kaste lys over hva som skjedde da tre av besetningsmedlemmene på Berserk mistet livet.

— Jarle har ikke vært seg selv siden han kom hjem. Det ble raskt klart for ham at han måtte reise tilbake for å gjøre det han kan for å finne ut hva som gikk galt. Dette har vært kolossalt viktig for ham, sier Foss, som har seilt med Andhøy tidligere, og som beskriver seg som mangeårig god venn av ham.

Andhøy er i ferd med å testseile sin nye båt, en skute på 54 fot som angivelig skal være ekstra forsterket for å tåle svært hardt vær, i en storm som torsdag var i ferd med å bygge seg opp utenfor kysten av New Zealand, ifølge advokat Nils Jørgen Vordahl.

Ifølge advokaten vil Andhøy ha videreformidlet at både båt og mannskap er godt utrustet, og at Samuel Massie skal være en del av mannskapet, skriver VG.

Massie var også en del av den forrige «Berserk»-ekspedisjonen.

— Hvis Andhøy og mannskapet finner skuta i forsvarlig stand, kommer de ikke til å seile tilbake til New Zealand før de setter kurs mot Rosshavet, sier Vordahl.