Bjarne Håkon Hanssen slår tilbake

Mener han ikke har gjort noe galt og at han står på trygg moralsk grunn i barnehagesaken.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Vil de rødgrønne ha andre regler får de lage dem. De har flertall, sier han til Dagens Næringsliv.

Bjarne Håkon Hanssen kom i helgen hjem til Levanger, etter en ukes ferie på Kreta. Mens Hansen har vært på Kreta har visepresident i Stortinget og partifelle Marit Nybakk vært hærfører for kritikken fra de rødgrønne, og karakterisert Hanssens PR-hjelp til det private barnehageselskapet Espira som «helt forkastelig og politisk umoralsk»

Nye regler

Debatten ødela verken nattesøvn eller feriestemning i særskilt grad, forteller Hanssen

Hovedpoenget i kritikken er at rådgiver Hanssen har hjulpet fram et privat firma, Espira, til å jobbe mot et forslag om å begrense private barnehageeieres mulighet til å ta utbytte, eller få profitt ved salg av barnehager. Forslaget ble behandlet i regjeringen mens Hanssen var statsråd.

— Det finnes like mange moralske meninger, som det finnes mennesker i Norge. Det kan jeg umulig basere meg på. Jeg kan jo ikke leve med å ringe Marit Nybakk hver dag og spørre hva som er moralsk akseptabelt, sier Hanssen.

Han mener de politikerne som kritiserer ham heftigst – og det er først og fremst regjeringspolitikerne – heller bør manne seg opp til å lage regler.

- Mye synsing

— Det er mye synsing og prating her nå, men ingen politisk handling. Hvis de vil ha Obama-regler – ja, så legg fram forslag da, så vi kan diskutere det. Det kan jo ikke være så travelt nede i Stortinget at de ikke finner tid til å omsette ord til handling, sier Hanssen, som minner om at samme debatt gikk i fjor da han gikk ut av regjeringen og inn i PR- og rådgivningsbransjen.

Hanssen vil ikke ta generell stilling til om det er moralsk feil å jobbe mot et forslag han gikk inn for som regjeringsmedlem. I barnehagesaken er han mot regjeringens standpunkt, men han sier han ikke husker saken fra regjeringen.

— Jeg tror nå at folk får venne seg til at politikeren Bjarne Håkon Hanssen ikke finnes mer. Det finnes bare en Hanssen, og det er rådgiveren. Mine forpliktelser ligger nå hos min arbeidsgiver og mine kunder.

Hva mener du om Bjarne Håkon Hanssen sin lobbyvirksomhet mot regjeringen han gikk ut av for kort tid siden? Diskuter saken nedenfor.

Publisert
BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Gravemaskin raste 10–15 meter ned – nå får Vegvesenet bot etter ulykken

  2. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om

  3. Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

  4. – Forsvarsdepartementet, Forsvarsstaben og andre ansvarlige må se seg selv i speilet

  5. – Veien har på rekordtid blitt den største campingplassen i Bergen

  6. Kariann har ein beskjed til alle som treff ungdom på sommarjobb