— For oss var det en milepæl å finne Sigrid, men vi har mye arbeid foran oss, sa politiadvokat Cecilie Gulnes på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Påtalemyndigheten mistenker både 37-åringen og 64-åringen for forsettlig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, og begjærer begge fengslet i fire uker, med brev-, besøks- og medieforbud og full isolasjon de første to ukene.

— Sigrid forsvant for en måned siden. Hun gikk nærmest opp i røyk. Hun ble borte veldig plutselig, uten at det er noen gode spor etter henne, bortsett fra de gjenstandene dere er kjent med. Det har vært veldig sannsynlig at et kjøretøy har vært involvert og at hun raskt er blitt fraktet bort fra stedet, sier Gulnes.

Sigrid ble funnet en måned etter at hun forsvant, og et godt stykke fra stedet hvor hun ble borte.

— Vi vet ikke hvor, når eller hvordan hun er drept, sier Gulnes, som legger til at det viktigste arbeidet nå er å finne å få svar på hva som skjedde med Sigrid.

Flere funn

Politiadvokaten sier i et intervju med TV 2 Nyhetskanalen at det etter pågripelsene er gjort flere funn som knytter de siktede sterkere til funnet av den drepte 16-åringen. Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags funn det er snakk om.

— Vi må dessverre være restriktive, og jeg kan ikke ikke gå inn på detaljer som kan skade etterforskningen, forklarer Gulnes. Hun understreker at det fortsatt er et stort arbeid som gjenstår i saken.

Hund var avgjørende

Gulnes kunne derimot si noe mer om grunnlaget for politiets aksjon mandag kveld. Den ble utløst av en begjæring fra Sunnmøre politidistrikt om å pågripe 37-åringen for truende oppførsel.

— Vi satte i gang etterforskning og lokaliserte ham sammen med hans nå medsiktede. Etterforskningen ga også grunnlag for å sikte 64-åringen for dokumentfalsk basert på bruk av falske bilskilter, forteller hun.

Med det utgangspunktet gikk politiet til aksjon mot en eiendom i Oppegård.

— Det var et stort område, og vi så det som hensiktsmessig å bruke hund, og det var denne hunden som fant Sigrid. Uten hunden, er det ikke sikkert hun hadde blitt funnet, forklarer Gulnes.

MØTTE PRESSEN: - Vi har mye arbeid foran oss, sier politiadvokat Cecilie Gulnes etter fengslingsmøtet mot de siktede i Sigrid Giskegjerde Schjetne-saken i Oslo tingrett torsdag.
Vegard Grøtt / NTB scanpix