For et og et halvt år siden opphevet den rødgrønne regjeringen forbudet mot opptjening av bonuspoeng på flyreiser innenriks.

— Vellykket justering

Nå mener SAS at det samme bonusprogrammet har hjulpet dem til å ta seg bedre betalt for flyreiser, skriver Dagens Næringsliv.

— Etter sommeren har vi gjennomført en prisøkning på 50 til 100 kroner per billett. Vi har fortsatt like fulle fly. Det viser at justeringen har vært vellykket, sier salgs- og markedsdirektør Eivind Roald i SAS.

Han er ikke enig i at bonusopptjening fører til høyere billettpris, men mener at bonusprogrammet gir selskapet mer lojale kunder.

— Vi tror at de som reiser oftest er villig til å betale ekstra for tilgang til flere tjenester, sier han.

- Kan begrense konkurransen

Konkurransetilsynet vil gjennomgå ruteregnskapene til SAS og Norwegian i løpet av kort tid. SAS har klaget på tilsynets krav om å få oversendt ruteregnskapene, men fikk ikke medhold.

— Det er interessant å høre at SAS sier bonusprogrammet virker, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet.

— Vi er fremdeles av den oppfatning at bonusprogrammer kan begrense konkurransen i flymarkedet og vil følge utviklingen tett fremover, understreker han.