Stortingsrepresentanten har trukket seg fra alle verv i partiet etter at han i helgen ble siktet for oppbevaring av narkotika.

— Det er beslaglagt noen småposer i plast med restfragmenter av narkotika, forteller Warloes forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, til NTB.

Klienten avviser kjennskap til dette og nekter straffskyld for oppbevaring.

Nekter straffskyld

Advokaten sier at Warloe står for det han har gjort, men advarer mot å gi ham ansvar for noe mer.

— Han har i avhør blitt spurt om han har forsøkt narkotika, og har bekreftet at det er skjedd i løpet av de siste seks-sju ukene. Det er liten tvil om at dette har vært amfetamin, sier advokat Lyngtveit.

Funnene i stortingsleiligheten til Warloe kom i forbindelse med en større narkotikaaksjon på Romerike. En 31-årig mann som er pågrepet i denne saken, har hatt tilgang til leiligheten og har i avhør innrømmet å ha oppbevart narkotika der. Han står imidlertid fast på at Warloe ikke har visst noe om dette, og politiet har understreket at Høyre-politikeren ikke er involvert i narkotikasaken på Romerike.

Politiet har frigitt leiligheten, og den står til Warloes disposisjon, opplyser forsvareren.

Politisk fremtid

Warloe mener det er for tidlig av Høyre-leder Erna Solberg å gi beskjed om at han ikke får stille til stortingsvalget neste år.

— Når man er med på å lage lovene, må man også følge lovene, og vi har nulltoleranse for at en stortingsrepresentant bruker narkotika, sier Solberg.

— På dette stadiet opplever han dette som prematurt. Vi er ikke der ennå at han tar stilling til renominasjon. Først må straffesaken avklares, sier Lyngtveit til NTB.

Ingen verv

Warloe har imidlertid fulgt Høyre-ledelsens oppfordring om å trekke seg fra alle partiverv.

— Han forstår at Høyres ledelse har behov for å markere avstand fra hans narkotikabruk, sier Lyngtveit.

Warloe er for tiden utbyttet av stortingsgruppa, en ordning for å opprettholde forholdstallet mellom partiene ved voteringer når nasjonalforsamlingen ikke er fulltallig.

Neste uke er det ikke plenumsmøter på Stortinget, noe som innebærer at Warloe tidligst ventes å være tilbake på Løvebakken mandag 19. mars.

Granskes

Stortingets presidentskap vil undersøke hva som er skjedd i saken, skriver Nettavisen.

— Det har vært spørsmål om det har vært brudd på bestemmelsene når det gjelder bruk av stortingsleiligheten. For det første får vi avvente konklusjonen fra politiet og det som blir avdekket. Dernest må vi se på om det har skjedd noen brudd på det regelverket vi har, sier første visepresident Øyvind Korsberg (Frp).

Han opplyser at stortingsrepresentanter fyller ut et egenerklæringsskjema for bruk av leiligheten og at det er klare regler for hvem som får bruke boligen. Dette dreier seg først og fremst om nærmeste familie, opplyser Korsberg.

50 år gamle Henning Warloe ble valgt inn på Stortinget fra Hordaland i 2009 og sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Han har lang fartstid i Bergen bystyre og satt i byrådet fra 2003 til 2009.

NARKO-SKANDALE: Høyre-leder Erna Solberg orienterte om narkotikasiktelsen mot Henning Warloe på en pressekonferanse tirsdag. Partiledelsen har oppfordret Warloe til ikke å søke renominasjon ved neste stortingsvalg.
SCANPIX