Inspirert av Mjelde og Brann

Den nyvalgte presidenten tror det er mulig å skape ro i Redningsselskapet, og er ikke i tvil om hva som er jobb nummer 1.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

– Det er å gjenreise tilliten til Redningsselskapet. Det er jobb nummer 1, jobb nummer 2 og jobb nummer 3. Jeg håper og tror at jeg kan være med på å klare dette. Vi har vært gjennom en vond tid, men Redningsselskapet har så mange positive grunnverdier at det må være mulig å legge dette bak oss. Det ligger i ryggmargen til folk langs kysten at Redningsselskapet er viktig, og at arbeidet som gjøres er godt, sier Lars Hellandsjø.

Gratulasjoner

I går ettermiddag og kveld strømmet det på med gratulasjoner og lykkønskninger – telefonene sto omtrent ikke hjemme hos Hellandsjø i Gulen.

– Innad i organisasjonen tror jeg vi må få mer ydmykhet og nøkternhet. Utad tror jeg vi må fremstå med en mer koordinert medieprofil. Vi må prøve å gjøre noe av det Mons Ivar Mjelde har klart med Brann; å bli enige om hvem som uttaler seg om hva. Det er ikke alltid de som skriker høyest, som har rett. Samtidig må vi ha stor åpenhet i organisasjonen, slik at folk føler at de kan si fra om ting som ikke fungerer, og ta diskusjonene internt, sier Hellandsjø.

Strålende fornøyd

Redingsselskapets distriktsstyreleder i Sogn og Fjordane, Henry Indrebø, var den som lanserte Lars Hellandsjø som ny president. Han var naturlig nok svært fornøyd med utfallet av det ekstraordinære landsmøtet.

– Det ble en maraton, men det er ikke så farlig så lenge resultatet ble så bra. Jeg må si jeg har god tro på Hellandsjø. Han er en stødig kar, som kommer veldig godt overens med folk, sier Indrebø til Bergens Tidende.

I går skulle Lars Hellandsjø kontakte konstituert generalsekretær i Redningsselskapet. Planen er å samle det nye styret, så tidlig som mulig i neste uke.

Fortsetter gjerne

– Egentlig er det jo bare et interimsstyre som er valgt. Allerede i mai er det landsmøte igjen, påpeker Lars Hellandsjø.

– Men du har vel lyst til å fortsette å være president i Redningsselskapet?

– Ja, det legger jeg ikke skjul på. Den jobben vi nå skal ta fatt på, er ikke gjort i løpet av noen måneder, sier han.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Lettet Stangeland

  2. Reddet fra fullstendig farse

  3. Ingen fra Hordaland i styret

TILLIT: Den viktigste jobben for Lars Hellandsjø er å gjenreise tilliten til Redningsselskapet. ¿Jeg håper og tror at jeg kan være med på å klare dette, sier den nye presidenten.

BT anbefaler

«Branns spill bekymrer. Måten de snakker på, bekymrer nesten mer.»

Enig eller uenig med Anders Pamer?

LES SAKEN