- Uforståelig tragedie

To av søstrene som ble drept i går kveld, skal for fem-seks år siden ha blitt knivstukket av et familiemedlem.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

— Helt uforståelig, sier politiet etter at tre søstre på 13, 24 og 27 år ble skutt og drept i sitt eget hjem i Oslo sent søndag. Broren (30) er siktet for drapene

Drapene har rystet det norsk-pakistanske miljøet i Oslo. Kilder i det pakistanske miljøet fortalte til Aftenposten i formiddag om en storfamilie som har vært preget av flere konflikter de siste årene.

Begge de eldste drapsofrene på henholdsvis 27 og 24 år ble knivstukket og hardt skadet for cirka fem år siden av et familiemedlem, som ikke er identisk med broren som nå er drapssiktet, forteller en familievenn som ønsker å være anonym.

Pendlet til Pakistan Familien har bodd i sin nåværende bolig i seks-syv år. Storfamilien har tette bånd til sitt opprinnelige hjemland. Den 68 år gamle familiefaren bor for tiden i Pakistan. Også den 30 år gamle antatte gjerningsmannen skal ha pendlet frem og tilbake fra foreldrenes landsby i Punjab der konen og ungene hans er bosatt.

Den siktede 30-åringen skal ifølge VG ha fungert som familiens overhode mens familiefaren er borte.

Naboene forstår ikke noe av tragedien. Folk som samlet seg utenfor åstedet søndag kveld, fortalte om "en veldig trivelig" og "helt vanlig familie" som blant annet inviterte naboer over på pakistansk mat.

Naboer i sorg

En annen bror av søstrene ringte og varslet politiet om tragedien som skjedde i en leilighet i Karl Flods vei på Kalbakken i Groruddalen ved 22-tiden søndag.

En storstilt og væpnet politiaksjon ble satt i verk, og en time senere ble den eldste broren i søskenflokken pågrepet uten dramatikk, bare et par kilometer fra åstedet.

– Det er trolig meg dere skal ha tak i, skal mannen ha sagt til politiet før han segnet om.

Håper på avhør tirsdag Den siktede ble etter pågripelsen brakt til Legevakten. Siden ble han overført til Ullevål universitetssykehus, der han bevoktes av polititjenestemenn. 30-åringens helsetilstand er foreløpig så dårlig at han ikke kan avhøres, skriver VG Nett.

– Vi foretar nødvendig sikring av mannen. Han er siktet for ganske alvorlige handlinger, og da må vi holde styr på ham, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt.

Bakgrunnen for familietragedien er enn så lenge et åpent spørsmål for politiet. Noe klart motiv har etterforskerne så langt ikke fått øye på.

– Dette er en helt uforståelig tragedie. Vi håper det blir mulig å avhøre den siktede i løpet av tirsdagen, sier vaktleder Johan Gundersen på kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Storfamilie Den siktede 30-åringen skal ifølge VG ha fungert som familiens overhode når faren, en pensjonert pakistansk mann, var på en av sine reiser til Pakistan.

Tekniske etterforskere fra Kripos ankom åstedet etter midnatt natt til mandag og jobbet ut over natten med å sikre spor etter tragedien. Blant annet skal drapsvåpenet være funnet.

– Vi har funnet en pistol ved åstedet som antas å være drapsvåpenet, sier Unni Grøndal i Oslo politidistrikts informasjonstjeneste til NTB.

De tre søstrene skal ifølge flere medier ha blitt funnet på ulike steder i leiligheten.

Publisert
TRIPPELDRAP: Kriminalteknikere undersøker åstedet etter at en mann sent i går kveld skal ha skutt og drept sine tre søstre.

Les mer om dette temaet

  1. Tre personer skutt i Oslo

BT anbefaler

Fikk tre og en halv times varsel

Frem med stoler, bord og QR-koder. Nå er det ikke mulig å bestille en øl i baren lenger.

LES SAKEN