MDG: - Har Solberg glemt klimakrisen?

Svaret på krisen i oljebransjen er ikke å åpne opp for boring i Lofoten og Vesterålen, mener Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Publisert Publisert

REAGERER: Miljøpartiet De Grønne og nasjonal talsperson Rasmus Hansson reagerer sterkt på forslaget om at områder ved Lofoten og Vesterålen skal åpnes for oljeboring. Foto: HÅKON MOSVOLD, NTB SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Statsminister Erna Solberg (H) uttalte mandag at de omstridte feltene bør åpnes på grunn av vanskelige tider i olje— og gassektoren. Utspillet møter sterke reaksjoner i MDG.

— Jeg ser at Erna er bekymret for «oljekrisen». Har hun helt glemt klimakrisen? Har hun glemt den katastrofale utryddelsen av arter i verden? Det er utrolig at Høyre snakker om et «grønt skifte» den ene dagen, og så nok en gang går inn for å ofre våre aller viktigste og mest sårbare naturområder den neste. Dette er ikke verdiskaping, det er å ødelegge umistelige verdier for all framtid, sier partiets nasjonale talsperson Rasmus Hansson.

— Svaret på krisen i oljebransjen er å bygge opp nye, bærekraftige næringer som våre barn og barnebarn kan leve godt av. Å ofre Lofoten, Vesterålen og Senja for et par ekstra år med oljefest er ikke noen løsning, bare en måte å utsette det uunngåelige neste steget over til en miljøvennlig og bærekraftig økonomi, sier han.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

  2. Idrettstopper strekker ut en hånd til Northug: – Døren står åpen

  3. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  4. Northug får støtte fra broren: – Kom hjem nå

  5. Derfor har tunnelene mellom Bergen og Voss til sammen vært stengt i 62 døgn i år

  6. Ingebrigtsen er overbevist om at han skal løse Branns store problem