Dette minnekort sender bildene rett til mobilen

Eye-Fi Mobi gjør det lett å dele kamerabildene dine på sosiale medier.

Publisert Publisert

Minnekortprodusenten Eye-Fi utvikler stadig sine minnekort som lar deg overføre filene dine trådløst til andre enheter. Denne gangen er det mobile enheter som står for tur.

Med Eye-Fi Mobi kan du overføre bilder rett fra kameraet til mobilen eller nettbrettet ditt direkte via Wi-Fi. Det kreves inget trådløs nettverk eller internettforbindelse. Kun at du laster ned en app, som foreløpig fås til Android, iOS og Kindle.

Overføringen av nye bilder skjer automatisk når du åpner appen på mobilen eller nettbrettet, og når overføringen er gjennomført skrus Wi-Fi-koblingen på minnekortet av slik at batteriet ikke tappes.

Du velger app

x2_prod_mobi_camera_to_mobile.jpg.pagespeed.ic.6a_BATEoZ3-YA4Y7Ou1UH.jpg

Når bildene så er overført til den mobile enheten, kan de redigeres eller sees med de appene man selv måtte ønske, og ikke minst deles rett til sosiale media som Facebook og Instagram.Med det håper Eye-Fi å gi fotokameraer tilgang til blant annet sistnevnte Instagram, som hittil hovedsakelig har vært for bilder tatt med mobiltelefoner og nettbrett.

Vel å merke er det at Miinnekortet støtter rett nok ikke overføring av Raw-filer, men det er det tilgjengjeld lite sansynlig at de mobile enhetene takler.

Erstatter ikke Pro X2

Eye-Fi kommer i en 8 GB og en 16 GB-utgave og vil eksistere side om side med entusiastkortet X2 Pro som vi tidligere har testet uten å bli veldig imponerte. Men om de nye Mobi-kortene kommer til Norge er ifølge distributør av SanDisk i Norge, Focus Nordic, foreløpig usikkert.

–Sandisk kommer ikke til å fortsette med Eye-Fi, så vidt jeg har forstått. Dette kan ha en sammenheng med at de fleste brukerenhetene nå utstyres med Wi-Fieller NFC (near field communication) og gjør Wi-Fi-kortene mer eller mindre overflødige, skriver Rune Reiersen hos Focus Nordic i en epost til Akam.no

Stadig flere digitalkameraer lanseres nå med Wi-Fiinnebygget, spesielt litt mer påkostede modeller og systemkameraer. Det er dessuten flere enn Eye-Fi som lagger minnkort med innebygget Wi-Fi, eksempelvis Toshiba og deres Flash Air-kort.

Hva slags minnekort trenger du egentlig? Sjekk ut vår store guide

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Løvstakktunnelen stengt

  2. Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere

  3. For 131 år siden var det et luksushotell. Et samboerpar på jobbjakt har lagt store planer.

  4. Klager på russefest i Fana: – Litt må de få lov til

  5. Magne gikk tom for strøm – ble nektet på bussen

  6. – Vi har et stort problem. Han sier han har drept moren sin og trenger hjelp til å fjerne henne.