Torsdag startet meklingen mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og de ansattes fagforbund. Blir det ikke enighet innen natt til lørdag, tas drøyt 1.400 barnehagelærere ut i streik.

PBL mekler med Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta etter at partene ikke kom til enighet i juni.

Ifølge den opprinnelige planen skulle en eventuell streik starte mandag, men på grunn av tekniske årsaker er partene i meklingen blitt enige om å utsette en eventuell streik med ett døgn, skriver Utdanningsforbundet.

Barnehager i Bergen, Bodø, Oslo, Porsgrunn, Rana, Sarpsborg og Skien blir rammet dersom det blir streik.

— Vi både håper og tror på en løsning. Erfaringsmessig har vi klart å komme til enighet med PBL. Det som er sakens kjerne denne gangen, er at de private barnehagene ønsker å inngå en ny pensjonsavtale som rammer de ansatte hardt økonomisk. Vi kan ikke godta en ordning der eiere kan ta ut et overskudd på bekostning av de ansattes pensjonsordning, sier Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet på nettsiden.

Hun beklager at en eventuell streik vil ramme barna i barnehagene og deres foreldre.

— Det er vi lei oss for. Men vi tror at pensjon er et så viktig spørsmål med tanke på å rekruttere og beholde dyktige ansatte i barnehagene, at foreldrene vil ha forståelse for at vi går til det drastiske skrittet.