To personerble natt til lørdag funnet døde etter en brann i en bygning på Hønefoss. Fareni en familie på tre er innlagt på Ringerike sykehus med alvorlige skader etterbrannen.

Familienbodde i en leilighet i forretningsbygget, men det er foreløpig ikke bekreftetat det er de to andre i familien som er omkommet. Politiet melder imidlertid atdet er far i huset som er lagt inn på sykehus.

-Mannen er såpass hardt skadd at vi ikke kan snakke med ham, sieroperasjonsleder Knut Nyhus i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Brannmannskapenefant de to døde klokken 2.10 etter flere forsøk på å ta seg inn i leilighetensom brant.

Kripos tilkalt

Politietkan ikke foreløpig ikke svare på om de har mistanke om noe kriminelt i saken.

-Det er for tidlig å si, men vi har anmodet Kripos om bistand i saken og dekommer hit når det blir lyst lørdag, forteller operasjonslederen til NTB lørdagmorgen.

Krevende slokkearbeid

Politietfikk melding om brannen i Sagaveien på Hønefoss klokken 22 fredag kveld. Firetimer senere kjempet brannmannskapene fortsatt mot flammene. Først ved3.30-tiden var etterslokkingen i gang.

-Det blusser opp her og der, men mannskapene har kontroll. Bygningen har storeskader, sier Nyhus.

Brannvesenetpå Hønefoss fikk forsterkninger fra brannvesenet i Asker og Bærum som bisto medto brannbiler etter midnatt. Sivilforsvaret er også på plass for å bistå.

Raskt overtent

Bygningensom brant, er et større forretningsbygg med en boligenhet på toppen.

-Da vi kom fram like etter meldingen klokken 22, var deler av bygget alleredeovertent, forteller operasjonslederen.

Iførste etasje i bygningen er det en dyreklinikk og en dyrebutikk, men det varikke dyr i huset da det begynte å brenne. Bygningen er totalskadd. Årsaken tilbrannen er ikke kjent. (©NTB)