Bilføreren er siktet for uaktsomt drap med motorvogn. I avhør på Stavanger politistasjon søndag erkjenner han straffskyld.

— Mannen erkjenner å ha kjørt i påvirket tilstand, og å ha kjørt på de to fotgjengerne, forteller politiadvokat Jørgen Berner Torstensen i Rogaland politidistrikt til NTB. Politiet vurderer nå om bilføreren skal varetekstfengsles.

To passasjerer som var med i bilen, en latvier og en litauer, blir avhørt av politiet. Andre vitner som kom til etter ulykken vil også bli avhørt.

Gikk langs veien

De to omkomne ble påkjørt da de gikk langs fylkesvei 611 ved Aubøsundet på Bjergøy søndag kveld. Bjergøy er en del av Sjernarøyene i Finnøy kommune. Lørdag ble det avholdt fiskefestival på øya, så det var ekstra mye folk i området.

De to som omkom i ulykken er fra Stavanger, opplyser politiadvokat Torstensen. Den ene var i slutten av 30-årene, mens den andre var i begynnelsen av 40-årene. Begge to ble erklært døde på stedet.

Leder for Fiskefestivalen, Fridtjov Furre, sier til Aftenbladet at de to bildrepte var på vei hjem fra festivalen da ulykken skjedde. Disse opplysningene er så langt ikke bekreftet av politiet.

Lokalsamfunnet preget

Søndag ble det arrangert minnestund på Stjernarøy oppvekstsenter. Finnøy kommune opprettet krisestab og mobiliserte psykososialt kriseteam. Det ble også opprettet en telefon folk kan ringe hvis de har behov for å snakke om ulykken, skriver Stavanger Aftenblad.

— Dette har påvirket nærmiljøet sterkt. Heldigvis har vi ikke erfaring med dette. Men vi måtte handle raskt og samles før mange drar hjem etter helgen, sier ordfører i Finnøy, Gro Skartveit.