I forrige uke åpnet KrF-leder Knut Arild Hareide for et skatteforlik med de rødgrønne for å øke skattene for folk med høye inntekter. Fremskrittspartiet begynner nå å bli irritert over KrF, skriver Klassekampen.

— Et skatteforlik med de rødgrønne er en krigserklæring fra KrF. Frp bør sette foten ned og si nei til å gå i regjering med et parti som vil øke det samlede skattetrykket. Den slags har vi sosialister til, sier FpU-leder Ove Vanebo.

Det er uaktuelt å fire på kravene, uansett hva slags forlik KrF kommer til å inngå, istemmer Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

— Det er åpenbart at det er Høyre og Frp som vil diktere skattepolitikken i en borgerlig regjering, sier han.

Heller ikke Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen vil ha noe å gjøre med KrF hvis partiet ikke sier ja til lavere skatter.

— Hvis KrF vil øke eller beholde dagens skattenivå, har de ingenting i en borgerlig regjering å gjøre. Dette er ikke en problemstilling vi trenger å bekymre oss over, sier Solvik-Olsen.

Partileder Siv Jensen skjønner godt sine partifellers syn på KrF, men som Frp-leder vil hun la KrF bruke tiden som trengs.

KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen lar seg ikke hisse opp, men understreker at KrF er opptatt av jevnere økonomisk fordeling.

— Jeg har sett mer konstruktive innspill enn dette, for å si det forsiktig. Det nytter ikke for noen partier å diktere hva andre partier skal gjøre, sier han.