Krekar vil bli språklærer i Somalia

Mulla Krekar sier i et nytt intervju at han gjerne flytter til Somalia for å tilby arabisk språkopplæring. Intervjuet finner sted få dager etter at al-Shabaab i Somalia hevdet å ha sluttet seg til al-Qaida.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I et intervju med NRK sier mulla Krekar, eller Faraj Ahmad Najmuddin som han egentlig heter, at han vurderer å reise til Somalia for å lære bort arabisk.

— Jeg håper jeg kan reise til Somalia og lære dem arabisk språk. Jeg vil reise med frihet, med stolthet og verdighet, ikke fordi jeg skal fengsles for noe, sier Krekar i intervjuet.

Onsdag møter Krekar i Oslo tingrett, tiltalt for drapstrusler mot blant andre Høyre-leder Erna Solberg. Han angrer ikke på tidligere uttalelser om Solberg og sier han aldri har truet henne.

— For det første har jeg ikke truet. Det er en politisk tolkning av dette. Jeg står ved det jeg har sagt, og jeg angrer ikke på å ha kommet med et dikt for 30 år siden, for å ha holdt en tale for 20 år siden, eller for å ha uttalt meg for 20 måneder siden, sier Krekar. Han kaller uttalelsene en «analyse» av Solberg.

Mullaen sier at han har sluttet å gå utendørs på grunn av sin egen sikkerhet. Han skylder på norske politikere og mediene. I intervjuet skryter samtidig Krekar av det norske samfunnet og sier det er det beste i hele Europa. Men Norge er en del av Vesten, og Vesten er i krig mot islam og islamske verdier, sier han.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  3. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  4. By i Spania stenges ned

  5. Jeg husker frokostene hos pappa annenhver helg

  6. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen