Lysbakken mener flere politikere burde lære av Hareide. KrF-lederen har uttalt sin anger i et intervju i Klassekampen og sendte allerede tirsdag brev til partiet med sin beklagelse.

»Det var imponerende av KAHareide, min respekt for ham er stor. Det viktige nå er å kjempe videre for barna, sammen», skriver han på Twitter.

— Hareide er en raus og annerledes politiker. Jeg setter veldig stor pris på at han sendte oss dette brevet. Politikken er ofte brutal, og det er uvanlig at noen tør å beklage hvis de har gått over streken, sier Lysbakken til VG.

Det var mandag at Hareide uttalte etter at samarbeidsavtalen var et faktum, at løsningen som de fire borgerlige partiene oppnådde for asylbarna overgikk det SV oppnådde i regjering.

— Det SV har prøvd på i åtte år, har vi klart på 14 dager, sa Hareide på en pressekonferanse.

Nå innrømmer han at han gikk for langt og ga for høye forventninger til mange.

— Jeg har gått med en vond følelse inni meg siden mandag. Nå er det på tide å si unnskyld til Audun Lysbakken og SV. Jeg burde aldri ha sagt det, sier Knut Arild Hareide til Klassekampen.

Det har hersket tvil om hvor mange barn asylavtalen vil gjelde for, og etter noen dager er det klart at avtalen, ifølge Redd Barna, i beste fall kun vil gjelde for rundt 100 av de 750 lengstboende asylbarna.