Et flertall i nominasjonskomiteen i Oslo SV går inn for å sette Heikki Eidsvoll Holmås (40) på topp på listen. Holmås har stilt et ultimatum og sier han kun er interessert i førsteplassen. Om Chaudhry skulle vinne på nominasjonsmøtet i Oslo SV i desember er Holmås ute av listen.

— Et flertall på tolv støtter Holmås' kandidatur, mens et mindretall på sju medlemmer i komiteen tok dissens på førsteplassen, og ønsker i stedet Akhtar Chaudhry (51) som Oslo SVs toppkandidat, opplyser Kim-André Åsheim, leder i nominasjonskomiteen natt til tirsdag.

- Det flerkulturelle Oslo

Før valget i 2009 var det også en knallhard kamp om førsteplassen mellom de to SV-politikerne i Oslo. Den gang endte det med en dramatisk kampvotering som Holmås gikk seirende ut av med 406 mot 365 stemmer. Chaudhry varsler ifølge Dagsavisen at han i år vil mobilisere like tøft som sist. Hans tilhengere har ventet i fire år på omkamp etter nederlaget i 2008.

— Jeg har 22 års erfaring fra Oslo-politikken og representerer det nye, flerkulturelle Oslo. Det ville være galt av meg å ikke stille min erfaring og mitt engasjement til disposisjon for Oslo SV, sier Chaudhry til Dagsavisen.

Holmås har representert SV på Stortinget siden 2001 og er i dag utviklingsminister. Chaudhry har møtt fast på Stortinget siden 2009 og var også inne som vara i forrige periode.

Nominasjonskomiteens forslag skal nå sendes ut på høring i alle Oslo SVs lokallag, før innstillingen er klar 15. november.

Mobiliserer

Oslo SV har nominasjonsmøte 4. desember. Alle partimedlemmer i Oslo har stemmerett på dette møtet, så lenge de har vært medlemmer i mer enn tre uker. Derfor mobiliserer toppkandidatene voldsomt for å skaffe nye medlemmer og få eksisterende til å møte opp og stemme på seg.

På Sentios siste meningsmåling i Dagens Næringsliv fikk SV fredag bare 3,8 prosent oppslutning. Dersom dette blir valgresultatet kan toppkandidaten fra Oslo ende opp med å bli SVs eneste stortingsrepresentant i 2013.

Ingunn Gjerstad (49) er innstilt på andreplass på listen. Hun jobber som sekretær i LO i Oslo og har bakgrunn fra blant annet Nei til EU og Hotell- og restaurantarbeiderforbundet. Hun har også tidligere møtt som vara på Stortinget i perioden 2005-2009.