- Et stramt og godt budsjett

Den økonomiske situasjonen i Europa har bydd på utfordringer, men finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) lover et stramt, godt og balansert statsbudsjett for 2012.

Publisert Publisert

NYTT SLIPS, NYTT BUDSJETT: Sigbjørn Johnsen møtte pressen utenfor statsrådsboligen torsdag morgen før fremleggelsen av statsbudsjettet. Foto: SCANPIX

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel
  • bt.no dekker statsbudsjettet direkte fra klokken 10.00
    Finansministeren ble som vanlig møtt av et stort pressekorps da han forlot leiligheten sin på Frogner i Oslo tidlig torsdag morgen.

— Det er et godt budsjett som jeg er fornøyd med. Det har vært ganske vanskelig å sette sammen fordi situasjonen i Europa har bydd på en del utfordringer, sa Johnsen.

Samtidig la finansministeren til at han har lagt fram statsbudsjett i vanskeligere tider enn dette, men at det er vanskelig å lage et budsjett som kan tilfredsstille alle.

— Særlig må vi ta hensyn til konkurranseutsatt industri og velferd. Det er alltid slik at noen ville hatt mer, og det er sikkert noen som blir skuffet. Men det er et tungt budsjett i form av at vi bruker mye penger, sa Johnsen.

Billion

Regjeringen bruker for første gang over én billion (1000 milliarder) kroner i statsbudsjettet for neste år, melder NRK.

Etter det NRK erfarer, øker bruken av oljepenger med 10 milliarder kroner, og statsbudsjettet for 2012 vil være på 1006 milliarder kroner.

Regjeringen legger opp til å bruke 2,4 milliarder oljekroner mindre enn det handlingsregelen tilsier neste år. Det forventes en inntekt på i overkant av 1237 milliarder kroner. Det ventes ingen endringer i skatte- og avgiftsnivået.

Godt politibudsjett

Finansministeren ville ikke røpe noen detaljer fra budsjettet før han legger det fram for Stortinget klokken 10 torsdag formiddag, men bekreftet at politiet vil få det han betegner som et godt budsjett.

— Men jeg regner med at opposisjonen gjerne ville hatt mer til politiet. Jeg er forberedt på at det blir protester og at ikke alle blir fornøyd, men helheten i budsjettet er bra, og det er balansert og godt, mener han.

Nytt slips

Sigbjørn Johnsen er også i år ikledd ny hatt ved presentasjonen av statsbudsjettet, men mest oppmerksomhet fikk han likevel for sitt fargerike slips.

— Slipset er en hyllest til verdens barn. Det er barna som er framtiden vår, sa han.

I tillegg til journalister hadde en liten delegasjon fra Rød Ungdom tatt turen til Frogner for å forære finansministeren en sjekk med forslag om å overføre 1,4 milliarder kroner fra «krigskontoen» til «velferdskontoen».

— Jeg skal ta den med meg. Takk for engasjementet, sa Johnsen før han la den berømte budsjettkofferten i bagasjerommet på bilen og satte kursen mot en litt uvanlig arbeidsdag.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Død kvinne var student ved NHH: – Nå handler det om å ivareta hverandre

– Det er en veldig trist og tragisk sak.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Mann omkom i arbeids­ulykke. – Forferdelig. Det er et sjokk.

  2. I dag var Per tilbake på jobb etter streiken. Det gikk ikke helt knirkefritt.

  3. Fem nye smittetilfelle i Hyllestad

  4. «Kva er det med mennene som berre går sin veg?»

  5. Siktede har forklart seg om hva som skjedde i leiligheten

  6. – Hun var en veldig snill jente. Sterk, kreativ og hjelpsom.