En padler omkom i elven Jora like ved Dombås tirsdag kveld, men flere kan ha havnet i den flomstore elva, ifølge gd.no.

Politiet i Gudbrandsdal fikk melding om hendelsen klokken 18 tirsdag, og redningsaksjonen pågår nå med Røde Kors, politi, brannvesen og luftambulanse.

Trolig fra Belgia

Den omkomne er en utenlandsk mann, trolig fra Belgia. Han var alene i kajakken som gikk rundt, melder NTB. Ifølge adressa.no lå han i elven i rundt 50 minutter før han ble hentet opp ved hjelp av helikopter.

Mannen skal ha bodd på en campingplass i nærheten, og redningsledelsen er nå i kontakt med campingplassen for å få tak i opplysninger om hvem den omkomne var.

— Det var flere grupper som var ute og padlet. Det er nå en svært uoversiktlig situasjon, og vi prøver nå å finne ut om det fortsatt er noen i elven, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Svein Brubakken til NTB.

— Luftambulansen flyr over området der nå for å se om de ser noen, og så lenge vi ikke er sikre på om det er flere savnede, fortsetter vi å søke, sier operasjonslederen.

To savnete kom til rette

Opprinnelig var to personer savnet. De er nå gjort rede for.

— Man prøver nå å få oversikt over andre grupper av engelskmenn, tyskere og tsjekkere som kan være i elven. Det tar tid å få denne oversikten, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til VG Nett.

Det har vært mye nedbør i området og og søkeforholdene beskrives som vanskelige selv om det er opphold nå.