Kongeparet og kronprinsfamilien feirer jul hver for seg

Kongeparet skal feire jul på Kongsseteren med prinsesse Märtha Louise i år, mens kronprinsfamilien feirer jul på hytta i Uvdal, opplyser Slottet til NTB.

Publisert Publisert

JULEBILDE: Kong Harald (t.v.), kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, dronning Sonja og prins Sverre Magnus på Slottet i Oslo under julefotograferingen. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB

En samlet kongefamilie stilte mandag til den årlige julefotograferingen i Den røde salong på Slottet.

I år ble familien blant annet avbildet mens de beundret en pepperkakemodell av Slottet laget av Fridheim barnehage i Oslo.

Ettersom ingen av medlemmene av kongefamilien skal feire jul på Slottet, blir kanskje pepperkakemodellen av kongeboligen med i bagasjen når kongeparet skal feire jul på Kongsseteren, som er deres private eiendom på Voksenkollen i Oslo.

Prinsesse Märtha Louise skal også feire jul på Kongsseteren.

SLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit (t.v.), prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon beundrer pepperkakemodellen av Slottet laget av barn fra Fridheim barnehage i Oslo. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Les også

Kommentar: Er det mogleg å be om eit litt meir kommunegrått kongehus?

Kronprinsparet på hytta

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år blir det altså feiring på hytta.

Kronprinsparet kjøpte hytta i Fjellsnaret i Nore og Uvdal i 2007.

Første juledag vil kongeparet være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

REISER VEKK: Kongeparet skal feire julen på Kongsseteren sammen med prinsesse Märtha. Kronprinsparet tilbringer julen i Uvdal. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Besøkte kvinnefengsel

I tiden før jul skal kronprinsparet besøke barneavdelingen ved Drammen sykehus.

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år falt valget på Bredtveit kvinnefengsel, som fikk dronningbesøk i forrige uke.

Under besøket fikk dronningen en presentasjon av fengselet og dets virksomhet, hun fikk en omvisning og fikk møte innsatte.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her blir prinsessen konfirmert

  2. Sjaman Dureks bok stoppes

  3. Einar Gerhardsen ønsket å få kong Haakon til å abdisere

  4. Märtha Louise: – Det var et feiltrinn

  1. Jul
  2. Slottet
  3. Kronprinsparet
  4. Kongeparet
  5. Prinsesse Märtha Louise