Endelig kan du sende musikk med Google Cast

Helt siden Google lanserte sin strømmeløsning Chromecast har vi savnet én funksjon.

Publisert Publisert

Da Google tok opp konkurransen mot Apple TV med strømmepinnen Chromecasti 2013 ble den raskt veldig populær.

Mye takket være den lave prisen, og selv etter halvannet år på markedet koster den mindre enn halvparten av Apple TV. Vel og bra for oss som ikke har smart-TV, men som likevel vil strømme video fra sofaen.

Men særlig på ett punkt kom Chromcasten Apple til kort: Du kunne ikke koble den til stereoanlegget, så hvis du ville spille musikk via Google Cast måtte du nøye deg med TV-høyttalerne, eller koble stereoanlegget inn på TV-ens hodetelefonutgang.

Dette har Google fikset med lanseringen av «Google Cast for audio» på CES-messen i Las Vegas.

Les også:

Chromcast imponerte oss

Samme teknologi

Det er den samme teknologien som ligger bak Chromecast som kommer i Google Cast for audio. Hvis programmet eller appen du bruker har støtte for Google Cast, trykker du bare på en knapp så sendes lyden til høyttaler eller mottaker med støtte for det.

Hvis du strømmer musikk kommer enheten du «caster» til å ta over strømmen. Lyder går altså ikke via telefonen eller nettbrettet, men hvis du for eksempel caster til en høyttaler går lyden direkte dit fra nettskyen.

Dette gjør blant annet at du kan snakke i telefonen eller spille Angry Birds, uten at resten av festen merker det.

Hverken Spotify eller Wimp er så langt på listen over tjenester som støtter Google Cast, men PR— og kommunikasjonssjef i Wimp, Kristin Castillo Eldnes, bekreftet i dag ovenfor Tek.no at det kommer.

Wimp jobber med støtte

Wimp jobber med støtte for Google Cast.Foto: Wimp

– Det jobber vi med, og vi har et team på CES-messen i Las Vegas nå som møter samarbeidspartnere, sier Eldnes.Google lover at det snart skal komme høyttalere med innebygd Google Cast-støtte fra Sony, LG og Denon.

Siden Chromecast har vært en åpen løsning som hvem som helst har hatt anledning til å bygge inn i sine apper og programmer, tipper vi at også Google Cast for audio kommer til å være såpass åpen at flere produsenter vil lansere støtte for det i sine høyttalere, og at det vil dukke opp mottakere du kan koble til høyttalerne du allerede har.

Chromecast har fått en ny og veldig praktisk funksjon: Nå kan gjestene dine bruke Chromecasten uten å koble seg på nettverket ditt

Publisert
BT anbefaler

– Jeg har ikke levert godt nok. Da får jeg akseptere dette.

Lars Arne Nilsen er ferdig i Brann. Vi er på Stadion.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. En privatperson fikk stanset vogntoget som skadet flere E16-tunneler. Politiet skal «ta en alvorsprat med sjåføren».

  2. Døde på sykehuset etter trafikkulykke

  3. – Mann falt fem-seks meter ned, var bevisstløs

  4. Her er Branns krav til ny trener

  5. Apoteka førebur seg på ekstremsal av munnbind: – Vi følgjer situasjonen nøye

  6. Smittevernlege avhørt av politiet i Hurtigruten-saken