Nettgiganter øker omsetningen i Norge

Google og Facebook kaprer en stadig større del av det norske reklamemarkedet. I år kan selskapenes omsetning passere 4 milliarder kroner.

STØRST: Google har størst omsetning, men Facebook øker mest blant de utenlandske selskapene i det norske reklamemarkedet.
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg kan ikke si noe om omsetningstall, men jeg kan si at vi opplever vår største vekst noensinne i søkebransjen, sier Jan Grønbech, Googles sjef i Norge, til Dagens Næringsliv.

Tall fra mediebyrågrupperinger viser at Google omsatte for rundt 2,3 milliarder kroner i Norge i fjor, mens Facebook hentet inn omtrent 1 milliard, ifølge avisen.

Fått med deg denne?

Les også

Nytt facebook-virus: Ikke trykk om du får denne i messenger-innboksen din

Forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i Group M sier deres prognoser viser at selskapene samlet vil omsette for minst 4 milliarder kroner i Norge i 2016. — Facebook alene kan komme til å vokse med 50 prosent i Norge i år. Facebook havner sannsynligvis på en reklameomsetning på 1,5 milliarder kroner. Veksten vi ser er helt ekstrem. Google er den største aktøren, men Facebook vokser raskest, sier Thalberg.

Vi har sjekket:

Les også

Kan USB-minnepinnen bare nappes rett ut?

Økte med 40 prosent

Google-sjef Grønbech sier annonsering på søkemotorer i Norge har økt med cirka 40 prosent hittil i år, målt mot samme periode i fjor.

Han tror den store veksten i 2016 skyldes at annonsørene er begynt å stille større krav til reklameinvesteringene sine.

— Norge har de siste ti årene ligget en god del etter resten av Europa fordi annonsørene har fulgt sine gamle, støvete planer fra 1990-tallet. Nå begynner flere annonsører å tenke over hva de faktisk gjør, sier han. (©NTB)

  • Kommentar: Den store skattejakten - Facebook, Google, Apple og Amazon slipper unna

Få flere digitale nyheter:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Så sannsynlig er det at noen vil snoke på USB-pinnen din hvis du mister den

  2. Sjekk dette svevebrettet med 1000 hestekrefter

  3. Amazon tar opp kampen med Netflix

  4. Så mye tid bruker vi på Facebook i arbeidstiden

  1. Sosiale medier
  2. Facebook
BT anbefaler

– Jeg våknet av at det banket på. Det var en fyr som sa han skulle bo her.

En mann i 30-årene skal ha mottatt flere titalls tusen kroner i depositum og forskuddsleie fra minst fire ulike leietakere av en leilighet i Bergen sentrum.

LES SAKEN