Disse julekalenderne er billige eller helt gratis

11 tips som ikke koster skjorta.

TENK NYTT: En julekalender trenger ikke nødvendigvis å gjøre et betydelig innhugg i lommeboken. Hva med en aktivitetskalender? En aktivitet kan være en aketur, baking, spillkveld eller lignende.
  • Kristine Grue Langset
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Er det barna som forventer å få påkostede julekalendere?

Forbrukerøkonomer spør seg om «kalenderkjøretl» er vel så mye foreldreskapt. I år skal vi

Les også

bruke 1,24 milliarder kroner

på julekalendere. Dette er en økning på 13 prosent fra i fjor, viser ferske tall fra Dnb.

-24 små pakker kan fort bli dyrt, og ikke minst sette kreativiteten på prøve. En julekalender trenger ikke nødvendigvis å gjøre et betydelig innhogg i lommeboken, sier forbrukerøkonom i Dnb, Silje Sandmæl.

Sammen med kollega i Nordea, Elin Reitan, har de følgende X tips til billige eller helt gratis julekalendere.

Les også

Fire av ti kan tenke seg å droppe julegavene

PAKKEKALENDERE: -24 små pakker kan fort bli dyrt, og ikke minst sette kreativiteten på prøve, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl.

Til kjæresten: 1. Omtankekalender Skriv et positivt ord på et papir hver dag.

2. Kjærlighetskalender Gi bort en hyggestund hver uke. Skriv ned tre ulike aktiviteter dere kan gjøre sammen hver helg frem til jul. Det kan være en tur på kino, en romantisk middag du lager selv eller en skitur med kakao.

Les også

Dette er julegavene du kan kjøpe før du har fått ønskelistene

Til barna:

3. Aktivitetskalender 1: Legg inn morsomme aktiviteter i julekalenderen. Det trenger ikke å være 24 aktiviteter, du kan godt legge inn en ting annenhver dag eller hver helg. En aktivitet kan være en aketur, baking, spill-kveld eller lignende.

4 . Aktivitetskalenderen: En aktivitet, som for eksempel brettspill, lage en adjektivhistorie, leke gjemsel, lage hinderløype i stua eller perle sammen, med barna hver dag frem til jul setter rammene for en hyggelig adventstid både for store og små.

Fyll gjerne kalenderen med ting du egentlig allerede hadde planlagt for desember.

5. Bildekalender : Skriv ut eller finn frem 24 koselige bilder, som mottaker kan lime inn i et album som følger med. Ta bilder fra ferier, bursdager og turer og skriv om opplevelsen ved siden av bildet. Gamle bilder er også morsomt her. Alle barn liker å se seg selv som baby. Er bildekalenderen til kjæresten kan det være bilder fra perioden dere først møttes.

Fikk flere tusen henvendelser etter Finn-annonse:

Les også

-Det kan virke som dørstokkmila, det å faktisk gjøre noe, for mange virker uoverkommelig

6. Juleverkstedkalender: Formålet med denne kalenderen er å lage ting for å gi bort i julepresang til andre. En uke kan du for eksempel kjøpe inn små ting som silkepapir, klistremerker, glitter og fargeblyanter til å lage julekort.

Pakk inn alle tingene i fem små gaver og la barnet gjette seg frem til hva dere skal lage til helgen. Andre eksempler på hva du kan pakke inn er ulike perler og snor for å lage smykker eller ingrediensene til trolldeig eller julekjeks.

JULEVERKSTEDKALENDER: Formålet med denne kalenderen er å lage ting for å gi bort i julepresang til andre.

7. Fantasikalender: Pakk inn 24 små gaver og la barnet sette det sammen til noe stort. Velg et tema som barnet ditt liker, det kan være dinosaurer, bondegård, biler, fisker eller lignende.Ta en pappeske, og hvis det er bondegård barnet liker å leke med, kan smågavene være blå og grønn vatt for å lage himmel og gress. Klistremerker, fargestifter, dyr, høy, kongler, traktor og små mennesker blir en fin fantasiverden.

  • Gjett prislappen på disse lekene! — Noen er veldig opptatt av tradisjon, andre har samlemani mens andre igjen bare har veldig mye penger.

8. Rebuskalender: Gjem en liten gave eller penger, for eksempel fem kroner. Lag en rebus som skal løses. Hvis du gir penger, kan de for eksempel brukes til å kjøpe noe litt større til slutt- og barnet kan velge helt selv.

9. Ordkalenderen: Vi trenger alle å bli påmint om hvor fantastiske vi er. Også barn. En kalender med et fint ord om barnet ditt er en fin mulighet til å bygge opp den gode stemningen inn mot jul.Lærekalenderen: Benytt adventstiden til å lære barna dine noe nytt. Introduser dem for et spesifikt emne, som for eksempel en hovedstad, ett husdyr, ville dyr eller miljø, hver dag frem til jul. Benytt deg av bøker eller PC-en for å vise dem bilder eller videoer av det aktuelle emnet.

Les også

Skole ber foreldre om tillatelse til å gå rundt juletreet

10. Minnekalenderen: Fortell barnet ditt en god historie fra hennes eller hans barndom hver dag. Finn fem bilder fra den episoden eller tiden og vis det til barnet, og lim gjerne dette inn i en bok som dere sammen skriver i.

11. Lesekalenderen: Lån en bok (gjerne en hyggelig julebok) med minst 24 kapitler på biblioteket, og les ett kapittel hver dag frem til jul.

Publisert
  1. Barn og unge
  2. Økonomi
BT anbefaler

Lørdag er siste åpnings­dag på to år. Dette skjer med butikkene.

Bare et fåtall får nye lokaler.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Smitte i familien? Dette er reglene som gjelder nå.

  2. Mann til sykehus etter trafikkulykke i Alver

  3. Ansatt mistenkt for seksuell relasjon til barne­verns­barn. Ledelsen ville ikke anmelde.

  4. 33 evakuerte fikk tilbud om hotell etter brann i Bergen sentrum

  5. Hver kveld får hun høre ordene som får henne til å kjempe videre

  6. Gutten måtte på sykehus, moren ble siktet: – Hun er fortvilet over at det gikk så langt