Redningsmannen støttet Kadra

Mannen som reddet Kadra inn i en drosje da hun ble banket opp i Oslo sentrum natt til torsdag, støtter Kadras forklaring.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Den 37 år gamle mannen, som er en bekjent av Kadra, skal i politiavhør lørdag ha forklart at det spesielt var én kvinne og én mann som var aktive i overfallet på Kadra.

–37-åringen skal ha dratt Kadra inn i en drosje og reddet henne fra dem som overfalt henne, opplyser politioverbetjent Janne Stømner til NTB.

Også et annet vitne, en 29-år gammel bekjent av Kadra, har i avhør støttet Kadras versjon av hva som skjedde. Begge de avhørte er ifølge politiet norske. Søndag skal politiet avhøre ytterligere to vitner.

Nye avhør

Kadra gikk lørdag sammen med politiet gjennom opptak fra overvåkingskameraer i området. Hun kjente ikke igjen noen av gjerningspersonene, og kvaliteten på opptakene er ikke så god som politiet skulle ønske. Søndag vil politiet gå gjennom alt materialet ennå en gang for å forsikre seg at de ikke har gått glipp av noe.

Politiet har ennå ikke kommet i kontakt med drosjesjåføren som kjørte Kadra bort.

– Vi oppfordrer han til å melde seg. Søndag vil vi ta kontakt med drosjeselskapene, sier Stømner.

Kadra har forklart at hun ble overfalt, slått og sparket av rundt fem somaliere, både menn og kvinner, etter at hun kom i diskusjon med dem natt til torsdag.

Tilfeldig person

Overfallet skjedde utenfor Møllergata 16 mellom klokken 3 og 3.30 og skal ha sammenheng med Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. Den norsk-somaliske 26-åringen har forklart at hun ikke kjenner de som angrep henne. Politiet ber innstendig om at flere vitner melder seg.

– Vi er spesielt interessert i kontakt med folk som var til stede og som kjenner disse gjerningsmennene og – kvinnene, sier vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon til NTB.

– Det er det samme om folk oppgir sitt fornavn, etternavn eller om de henvender seg anonymt, bare vi får flere tips i saken, sier vaktlederen.

Vanskelig

Gunnar Walle innrømmer at etterforskningen er vanskelig. Han opplyser at politiet ikke har noen mistenkte i saken.

– Nei, vi har ingen bestemte personer i søkelyset. Vi prøver nå å finne motivet, om dette var en planlagt handling eller om den var tilfeldig, sier han.

Kadra ble kjent da hun i 2000 ved hjelp av skjult mikrofon i TV-programmet Rikets tilstand avslørte imamenes forhold til omskjæring. Hun har skjult identitet og hemmelig adresse. (©NTB)

Publisert